По передмістю Миколаєва ворог вдарив «Ураганом», а на Херсонщині збільшив активність у забезпеченні своїх підрозділів з Криму – ОК «Південь»


15:0611.06.2022

На лінії зіткнення на півдні ситуація стабільно напружена.

Про поточну оперативну обстановку станом на 13.00 11 червня повідомили в Оперативному командуванні «Південь», передає Інше ТВ.

На Херсонщині, зокрема на адмінмежі із сусідніми областями та у Бериславському районі, бойові дії досить інтенсивні, багато пошкоджених будинків та будівель, поранених мирних жителів, вбитої худоби. В області проблема з ліками, дитячим харчуванням іншими гуманітарними вантажами, доставка яких з підконтрольної Україні території заблокована, а з Криму окупантами не здійснюється. Натомість зафіксовано активність окупантів, які військово-транспортною авіацією забезпечують логістику своїх підрозділів з Криму та в зворотному напрямку.

Також ворог укріплює рубежі оборони, підтягує резерви, намагається захистити налагоджену ним поставку води з Херсонщини в Крим. Навколо Північно-Кримського каналу споруджено захисні залізобетонні конструкції, на під’їзних шляхах та біля мостів збільшено кількість блокпостів.

Продовжуючи артилерійсько-мінометні обстріли наших позиції, на Миколаївщині противник гатить і по населених пунктах в нашому тилу. Від обстрілу Галицинівської громади на Миколаївщині загинула одна цивільна особа. Також окупанти обстрілювали Баштанський район — Широківську, Інгульську, Березнегуватську громади. Переважно влучало в сільськогосподарські поля поза населеними пунктами, але один реактивний снаряд «Урагану» вдарив і по передмістю Миколаєва. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Корабельне угруповання ворожих сил без змін складу та задач продовжує блокування судноплавства і тримає під загрозою ракетних ударів територію України.

Як повідомляло Інше ТВ, В 20 метрах від одеського берега вибухнула ворожа морська міна



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube