Кожна п’ята котельня «Миколаївоблтеплоенерго» вже зазнала пошкоджень через російське вторгнення


11:4910.06.2022

За понад 3 місяці повномасштабної військової агресії росії проти України м. Миколаїв фактично кожного дня зазнає обстрілів з ворожого боку. Не уникла руйнувань й інфраструктура ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Різного роду пошкоджень зазнали 18 котелень, 6 підкачувальних насосних станцій, 4 центральні теплові пункти, сотні метрів трубопроводів теплових мереж діаметрами від 76 до 273 мм, будівлі служб та цехів підприємства.

Про це повідомляють в ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», передає Інше ТВ.

«Кожен день – це виклик для нас, і кожен день – це наша маленька перемога. Усі працівники ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» розуміють, що від нашої роботи залежить тепло в оселях миколаївців, тому ми працюємо 24/7, ліквідовуємо своїми силами все, що можемо і на що вистачає фінансів. Ми готуємося до опалювального сезону, і робимо все необхідне, аби миколаївці отримали якісні послуги», – коментує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Водночас відкритим залишається питання розрахунків містян за тепло в опалювальному сезоні, що минув, адже у зв’язку з війною платоспроможність споживачів зменшилася.

«Ми розуміємо наших абонентів і всі обставини. Підприємство вдячне за посильні оплати, і ми закликаємо й надалі закривати борги. Попереду новий сезон, для старту якого потрібно провести необхідні планові та вимушені ремонтні роботи, крім того, нам як підприємству треба розраховуватися за енергоносії і водночас вирішувати поточні питання зі зруйнованим майном, аби восени кожен миколаївець був з теплом», – зауважує Микола Логвінов.

Одним з таких важливих питань є вимушена необхідність розгляду, задля уникнення в подальшому аварійних ситуацій, заміни повітряних теплових мереж на підземні. В умовах постійних обстрілів – це надзвичайно актуально, проте вартість реалізації ініціативи сягає понад 4,7 млн дол. США. Ще одне важливе питання – встановлення додаткової системи фільтрації, хімічної дегазації та пом’якшення води на окремих котельних, адже наразі місто з технічною водою, яку беруть з р. Південний Буг, і вона потребує додаткової обробки.

«Для підприємства такі кошти є наразі непосильними, тому ми розглядаємо різні варіанти можливої співпраці з міжнародними організаціями, що небайдужі до долі України та готові допомогти, зокрема, й в такій площині», – резюмує директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині внаслідок російських обстрілів пошкоджено 72 цивільних об’єкти



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube