Інформація про холеру в Миколаєві – фейк, на його розповсюдження будуть жорстко реагувати ОВА і правоохоронні органи (ВІДЕО)


14:4009.06.2022

Останнім часом по Миколаєву курсують плітки щодо холери, якісь інфекційні хвороби тощо.

Сьогодні, 9 червня, саме розвінчуванню фейку щодо поширення епідемії холери в Миколаєві був присвячений брифінг за участю заступника начальника Миколаївської ОВА Юрія Гранатурова, начальника УОЗ Миколаївської ОВА Максима Безносенка та головного державного санітарного лікаря Миколаївської області Володимира Клочка.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров впевнений, що чутки розповсюджують з однією метою – «сіють паніку і роблять все для того, щоб люди були невпевнені в собі та не могли спокійно жити та працювати».

Головний санітарний лікар області Володимир Клочко зауважив, що холера для нашого регіону – «знайоме» захворювання, тому боротися з нею у разі виникнення вміють.

– Холера для Миколаївської області – це відоме захворювання. Наша область віднесена до I групи за проявами (затверджено в Гаазі). Останні спалахи захворювання на холеру серед людей був у 1994-1995 роках. І хочу вас запевнити і сказати, що існує ціла система нагляду за тим, щоб не допустити, по-перше, цю хворобу, а по-друге, якщо вона виникає, як з нею боротися. Є дослідження акваторії, стічної води, там висівається холероподібний вібріон в 50-60% проб. Проте він не викликає захворювання холерою, він є індикатором того, що є наявна можливість в умовах акваторії чи стічних вод з’явитися холері. Ми все це відслідковуємо, – сказав Клочко, запевнивши, що до погіршення епідситуації, яке може бути в умовах воєнного стану, в області готові.

Також головний санлікар Миколаївщини нагадав, що медики щорічно проходять тренінги щодо можливості виникнення холери, а також в черговий раз закликав миколаївців не вживати для приготування їжі воду, яка є в кранах.

– В такий час ви всі повинні розуміти, що, окрім холери, є інші кишкові інфекції (той же гепатит А), якими можна захворіти через воду. Тому бережіть себе, дотримуйтесь рекомендацій і будьте здорові, – наголосив Клочко.

Підтвердив слова головного санітарного лікара Миколаївщини і начальник УОЗ Миколаївської ОВА Максим Безносенко:

– Щорічно у цей період ми готуємось до можливих спалахів шлунково-кишкових інфекцій. Всі лікарні отримують листа від МОЗу, щоб зробили запаси медикаментів, проходять щорічно курси, і досі жодного випадку холери в Миколаєві, Миколаївській області не було зареєстровано цього року.

Він нагадав про основні правила профілактики не тільки холери, а взагалі шлунково-кишкових захворювань: вживати бутильовану воду, термічна обробка їжі (особливо річної риби), миття рук і посуду кип’яченою водою. І, звісно, не піддаватися паніці і не розповсюджувати фейки від країни-агресора.

– Всі ті люди, які свідомо розповсюджують фейки, які отримують задоволення від залякування населення і сіють паніку, – на все це ОВА буде відповідно жорстко реагувати, також будуть реагувати на це відповідні правоохоронні органи, – сказав заступник начальника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров.

Як повідомляло Інше ТВ, ВООЗ підтверджує ризики холери у Маріуполі: створили запаси для лікування та вакцинації



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube