У суді затриманий в.о. начальника Миколаївського Регіонального офісу водних ресурсів сказав, що не знає, звідки 10 тис. грн. у його сумці. Що вирішив суддя?


14:4028.05.2022

Як ми вчора повідомляли, 26 травня 2022 року під процесуальним керівництвом Миколаївської окружної прокуратури затримано виконувача обов’язків начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області у вимаганні неправомірної вигоди, шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, посадовець вимагав від підприємця 10 тис грн за укладання договору зберігання майна.

У Центральному районному суді м.Миколаєва розглянуто клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу виконуючому обов’язки начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання останній вимагав та отримав у підприємця неправомірну вигоду у сумі 10 тис гривень за укладання угоди зберігання майна.

У судовому засіданні захисник заявив скаргу на незаконне затримання та просив суд задовольнити її та негайно звільнити його підзахисного.

Підозрюваний заперечував проти задоволення клопотання, зазначав, що не вчиняв будь-яких протизаконних дій, а походження грошових коштів у сумі 10 тис гривень, які відповідно до матеріалів клопотання в нього було вилучено під час затримання, йому невідоме. Також запевнив суд, що не знає, як зазначені кошти опинились в його сумці.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та просив обрати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун, ухвалила відмовити у задоволенні скарги захисника щодо незаконного затримання за необґрунтованістю, обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 191 440 гривень, повідомила прес-служба суду.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube