Зникнення пам’ятника Пушкіну у Миколаєві: перші реакції можновладців та звичайних миколаївців


18:4021.05.2022

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні у Миколаєві зник пам’ятник Пушкіну (ФОТО).

У миколаївському сегменті Фейсбуку вже розгорнулась палка дискусія з цього приводу – є і прибічники, і противники прибирання пам’ятників, зокрема, російським діячам культури.

«Незрозумілою ініціативою» назвав зникнення пам’ятника Пушкіну в одному із миколаївських Telegram-чатів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«Незрозуміла ініціатива. Без мого відома, але не хочу розбиратися – не до цього», – цитує Віталія Кіма видання «НикВести».

Схвалив таку ініціативу мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

«Плачі та стогін за пам’ятником Пушкіну в Миколаєві дійшов абсурду. Оплакують залізо, а не людей, які поклали своє життя за Україну. Йому місце – в краєзнавчому музеї, і це справедливо для воєнного (!) стану. Оберігають містян, ховають раритети, укріплюють заклади культури, думають про цінності. Коли неодноразово руйнували пам’ятник Шевченку, різали монумент Європі, спалювали хрест жертвам Голодомору, де ви були, оплакувальники?

Після нашої перемоги приймуться рішення, – комплексно і зважено. Є вчені, старійшини, громадськість. Згадайте про них. Надумають – повернуть.

Земляки, не ганьбіться за пам’ятниками. Перейменуйте нарешті Московську, закарбуйте імена Героїв, назвіть головний проспект (бульвар) на честь добровольців», – написав Тарас Кремінь

Зникнення пам’ятника Пушкіну у Миколаєві: перші реакції можновладців та звичайних миколаївців 1
Зникнення пам’ятника Пушкіну у Миколаєві: перші реакції можновладців та звичайних миколаївців 17

Звичайні миколаївці також сперечаються щодо пам’ятника Пушкіну:



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube