«На 85-86%» посіялися» – начальник Миколаївської ОВА розповів про посівну та плани на майбутній врожай


12:5720.05.2022

Посівна на Миколаївщині йде навіть в «сірій зоні».

Про це сьогодні, 20 травня, на брифінгу у Ukraine Media Center онлайн повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– На сільськогосподарському «фронті», згідно доповіді голів РДА, там, де це можливо, де немає окупантів, на 85-86% посіялися. Я особисто був на першій лінії і скажу так, що навіть у «сірій зоні» між певними ділянками фронту трактори працюють, і обробляється земля. Не зупиняють нас нісколечки, – сказав Віталій Кім.

Але, за словами начальника Миколаївської ОВА, є проблеми з реалізацією та логістикою, з пальним, яке, як сподівається Віталій Кім, найближчим часом будуть вирішені.

Щодо майбутнього врожаю, за словами Кіма, фермери зараз збільшують кількість особистих складів, тому що розуміють, що зберігати врожай треба буде довше.

– Раніше всі шукали ціну на піку для реалізації, зараз це все буде скоріш залежати від можливості вивозити. Але дорогами, залізницею, якщо росіяни не знищать, будемо допомагати вивозити і таке інше. Але, я гадаю, що фермери чекають, що найближчим часом наші військові виженуть окупантів з нашої землі, а вони трохи почекають і зможуть експортувати також через Чорне море, – сказав начальник Миколаївської ОВА.

Як повідомляло Інше ТВ, станом на 13 травня на Волині, Вінниччині, Кіровоградщині та Дніпропетровщині засіяно ярої пшениці на 10-15% більше від показників минулого року. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube