АТ «Миколаївобленерго відновило 2 високовольтних лінії, силовий трансформатор, повернувши світло в 17 122 осель регіону


21:2013.05.2022

З початку травня АТ «Миколаївобленерго відновило  2 високовольтних лінії 150 кВ, а також силовий трансформатор 40 МВА на одній з електропідстанцій. Це дало можливість відновити живленння електрикою 17 122 оселі мешканців регіону. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

За 12 днів з початку травня ремонтні бригади АТ «Миколаївобленерго відновило  2 високовольтних лінії 150 кВ. Також було полагоджено великий силовий трансформатор 40 МВА, розташований на одній з підстанцій, що забезпечує живлення більше 7000 осель регіону.

Минулого тижня внаслідок неприцільного вогню вздовж баштанської траси виявилися знеструмленими 4 підстанції через пошкодження двох ліній 150 кВ.  В результаті ракетних обстрілів було побито опори, перебиті проводи… Служба повітряних ліній АТ «Миколаївобленерго», що прибула для ліквідації наслідків обстрілів, організувала оперативний ремонт–було замінено грозотроси та проводи, де можливо використали спіральні затискачі, завдяки чому вдалося подати електропостачання до понад 10 тисяч осель, які проживають в навколишніх селах.

Ще  у 7 122 світло з’явилося завдяки оперативно відремонтованому мобільними бригадами  силовому трансформатору 40 МВА.

За словами  в.о. Генерального директора підприємства Вадима Данилківа, наразі на місця пошкоджень співробітники ремонтних бригад вимушені мають виїжджати в захисному спорядженні, в т.ч. в бронежилетах, зважаючи на постійні обстріли Миколаївщини агресором. Аде в наявності в Миколаївобленерго  тільки 23  бронежилети, чого дуже обмаль на всіх  співробітників. І, наприклад, нещодавно бригада, що була обстріляна агресором, була без захисного спорядження. Проте навіть в таких умовах АТ «Миколаївобленерго» продовжує забезпечувати електрикою підприємства та населення регіону. А що, крім бронежилетів, зараз конче необхідне миколаївським енергетикам –  так це матеріали для ремонтів, зазначив очільник підприємства.

Нагадаємо: Працювали поміж оболонок снарядів: як працівники «Миколаївобленерго» відновили електрику у понад 10 тисяч осель (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube