За добу на Миколаївщині зафіксовано 9 пожеж, більшість з них викликані россійськими обстрілами


09:5713.05.2022

За минулу добу 12 травня в Миуколаївській області зареєстровано дев’ять пожеж, п’ять з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів.

Про це розповіли у ГУ ДСНС Миколаївської області.

Так, зокрема:

– вогнеборці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони двічі залучалися на гасіння хвойного настилу на територіях Балабанівського та Галицинівського лісових господарств. Горіння оперативно ліквідовані, не допущено розповсюдження пожежі на більшу площу та на верхівки дерев. Відстань, яку пройшов вогонь склала понад 1,5 га. Ще одну пожежу хвойного настилу, дерев, чагарників, сухої трави на відкритій території площею 0,2 га загасили вогнеборці 5 державної пожежно-рятувальної частини у Корабельному районі м. Миколаєва. Спричинили займання ворожі обстріли;

– через потрапляння боєприпасів та їх уламків, внаслідок ворожих обстрілів, зафіксовано дві пожежі на об’єктах м. Миколаєва в Корабельному та Інгульському районах. Горіли металевий вагончик на площі 30 кв. м та покрівля будівлі на площі 3 кв. м. Вогнеборцями 5 та 4 ДПРЧ, а також черговою зміною оперативно-координаційного центру Головного управління пожежі ліквідовано. Внаслідок обстрілів першого об’єкту постраждало четверо людей;

З інших причин зареєстровано 4 пожежі:

– три пожежі сухої трави та чагарників на відкритих територіях у Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах області. Чергові караули 23, 12 та 17 ДПРЧ ліквідували горіння на загальній площі 7,9 га;- пожежу на території приватного сектора загасили рятувальники 23 ДПРЧ.

У м. Первомайську зайнялось на балконі дев’ятого поверху десятиповерхового житлового будинку по вул. Достоєвського. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу, врятувавши від вогню квартиру. Постраждалих та травмованих немає.

Групою піротехнічних робіт відпрацьовано 16 звернень та вилучено 5 боєприпасів. Загалом з початку війни вилучено 1773 боєприпаси та відреаговано на 2677 викликів. Всього зареєстровано 2927 повідомлень.Рятувальники 2, 3, 4, 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ та аварійно-рятувальної частини АРЗ СП продовжують надавати технічну воду громадянам для побутових потреб, протягом дня розлито 43 тонни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube