Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, – в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта


17:2210.05.2022

Начальницу управления по делам физкультуры и спорта Николаевского спорта Ирину Бондаренко обвинили в махинациях при организации эвакуации воспитанников городских спортшкол в Италию.

Вся поездка затянулась на две недели и проводилась за деньги родителей, при этом перевозчик называет ее благотворительной, а Ирина Бондаренко – своей личной инициативой, но при этом требует от родителей фотоотчетов.

Обвинения в адрес чиновницы от имени родителей высказала в соцсети Фейсбук мать одного из юных спортсменов, Людмила Егорова. Для подтверждения своих слов женщина разместила копии документов и скриншоты переписок.

-Термінів для роздумів майже не було, виїзд за наш рахунок 3000 грн з особи до Пшемишля, а далі нас мали підхопити волонтери й доправити до Італії. 19 квітня 2022 треба було терміново оплатити кошти-6000грн за двох осіб в приміщенні ДЮСШ №3 до 12 .00, а о 13 годині того ж дня нас проводжала начальник управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Бондаренко І.О. ( доречі, з нами їхала її сім`я: мама, тато,бабуся та донька). Ірина Олександрівна сказала, що виникли труднощі й треба буде перечекати у Дрогобичі 2-3 доби, де ми зігріємось, перепочинемо й вирушимо у дорогу до Італії. В подорж на автобусі від ТОВ «Оріон-Авто» нас вирушило 23 особи, а до місця призначення доїхало 10… – пишет Егорова.

Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 1
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 11
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 3
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 12

В городе Дрогобыч, по словам женщины, людей поселили в холодное общежитие.

-Через декілька годин родина Бондаренко І.О. виїхала з нього, покинувши нас. Спасибі волонтерам, надали дуйчики 3шт. на 7 кімнат та трохи їжі. В п`ятницю, до нас завітала Бондаренко І.О. й повідомила, що далі ми їдемо самі по собі, що наша поїздка це її особиста ініціатива, – сообщает женщина.

-А як же списки на виїзд спортсменів в Італію, звернення до Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України від управління? Розмова проходила російською мовою на підвищених тонах, з використанням нецензурної лексики (є записи розмов на диктофоні). На наші запитання, куди саме нас везуть, надали адресу, але після нашої перевірки нам відповіли, що нас там не чекають і нічого про нас не знають. Ми запитали, чому з нас зібрали кошти, коли дітей вивозять з Миколаєва безкоштовно , вона відповіла, що автобус коштував 60 000.Ми зателефонували до ТОВ «Оріон-Авто» і диспетчер нам відповіла, що поїздка була благодійною, – возмущается Людмила Егорова.

Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 5
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 13

В тоже время чиновница предоставила родителям акт-выполненных работ задним числом от 25 апреля 22года (хотя выехали 19.04.22) на сумму 60 тысяч гривен, где заказчиком была Семенова О.П. — мама воспитанницы КДЮСШ «Олимп», которая находилась на тот момент вместе со всеми в Дрогобыче. На акте выполненных работ не было круглой печати, сам договор об организации поездки отсутствовал. Кроме того, сама заказчица якобы не подозревала, что заказывала услуги перевозчика.

Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 7
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 14

На все вопросы матерей, сообщает Егорова, чиновница отвечала угрозами выговоров директорам и тренерам спортивных школ.

Часть семей вернулись – у них просто закончились деньги на питание.

-1 травня о 13.15 ми – в кількості 16 осіб, вирушили в дорогу. Це був мікроавтобус…. В якому ми в сидячому положенні проїхали 2500 км за 53 години. Харчування під час дороги було за наш рахунок і це по європейським цінам! Нарешті ми дібрались до м. Четраро, регіон Каламбрія. Побачивши умови та сусідів – пакистанці, афроамериканці, афганістанці, мами та вихованці Бондаренко І.О.- 6 чоловік, розвернулись і поїхали до Флоренції, залишивши нас…, – рассказывает Егорова.

Женщина возмущена, что спустя несколько дней с них потребовали фотоотчет для Управления по делам физической культуры и спорта Николаевского городского совета о том, как они устроились.

Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 9
Обманула при эвакуации детей-спортсменов в Италию, - в Николаеве обвинили начальницу городского управления спорта 15

-Для чого? Якщо ми їхали самі по собі. Для піару чи списування бюджетних коштів? А погрози для наших тренерів та директорів були не пустими – їх відправили у відпустку без збереження заробітної плати… Виникає питання – як такі люди можуть бути начальником Управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради? Кому війна, а кому рідна мати? – задает вопросы от имени родителей Егорова.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube