«Миколаївобленерго» з початку російської агресії понесло збитків на 320 млн.грн.


16:5718.04.2022

В порівнянні з березнем 2021 року, в поточному році корисний відпуск електроенергії по Миколаївській області скоротився на 45%.

Сталося це через вимушену зупинку багатьох промислових підприємств. В купі з пошкодженими мережами, технікою тощо, АТ «Миколаївобленерго» за попередніми оцінками понесла збитків від ворожої агресії вже щонайменше на 320 млн грн.

Про це минулого тижня повідомив в.о. генерального директора Товариства Вадим Данилків під час дискусії Energy Club «Безпека та стабільність енергетичного сектору України під час війни та його післявоєнне відновлення», інформують в АТ «Миколаївобленерго».

На цей час повну картину наразі скласти неможливо через відсутність доступу до підрозділів та мереж на тимчасово окупованій території. Зв’язок із філіями АТ «Миколаївбленерго» також є не всюди, але відомо, що окремі з них суттєво постраждали через перебування там окупантів.

Говорити про відновлення повноцінної роботи енергетичного сектору України можна буде по завершенні війни, наразі ж енергетики щодня докладають максимум зусиль, аби забезпечити його стабільну та безпечну роботу. І все це – без огляду на сирени, навіть під обстрілами, з ризиком для власного життя.

Як повідомляло Інше ТВ, за даними Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, станом на 11 квітня Миколаєву нанесено матеріальних збитків на суму 110 млн.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube