З початку вторгнення в Україні загинуло 158 дітей, і 254 дитини було поранено, зокрема на Миколаївщині – 31


09:3402.04.2022

Більше 412 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу. З них 158 загинуло та більше 254 поранено.

Про це зранку 2 квітня повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих ворогом територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За офіційно встановленими ювенальними прокурорами даними найбільше постраждало дітей у Київській – 75, Донецькій – 71, Харківській – 56, Чернігівській – 46, Миколаївській – 31, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15 областях.

Орієнтовно 18-20 березня збройні сили РФ здійснили обстріл артилерією цивільних автомобілів на автодорозі в Чернігівській області внаслідок чого загинуло 13 осіб, двоє з яких – діти.

26 березня отримали поранення троє дітей внаслідок обстрілу м. Маріуполя.

31 березня внаслідок артилерійського обстрілу селища в Баштанському районі Миколаївської області поранено дитину.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 869 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ. Крім того, пошкоджено понад 80 закладів для дітей, серед яких лікарні, музичні школи, спортивні та реабілітаційні заклади, молодіжні центри, бібліотеки тощо.

Як повідомляло Інше ТВ, На Житомирській трасі рашисти розстріляли машини та людей, які намагалися виїхати з небезпечної зони (ВІДЕО 18+)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube