На юніорському чемпіонаті Європи з фехтування команда України здобула «бронзу». І серед «бронзових» рапіристок – Аліна Полозюк з Миколаєва


19:3601.03.2022

Четвертий день змагань чемпіонату Європи з фехтування серед кадетів та юніорів сьогодні, 1 березня, став медальним для України.

Першу і єдину нагороду для нашої юніорської збірної, яка з відомих причин не змогла виступити бойовим складом у місті Новий Сад (Сербія), принесла команда рапіристок.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Бронзовими призерками стали Аліна Полозюк з Миколаєва та киянки Катерина Буденко, Ольга Сопіт та Крістіна Петрова. Для останніх двох це вже друга в кар’єрі нагорода континентальної першості після бронзи, яку вони здобули у складі кадетської команди у Поречі-2020.

Відзначимо, що на доріжку у Новому Саді наші рапіристки виходили у статусі бронзових медалісток останнього юніорського чемпіонату світу (2021), а також переможниць грудневого Кубку світу серед юніорок у Тімішоарі. Обидва загадані вище досягнення були історичними для української жіночої рапіри!

У Сербії сіяний під другим номером український квартет розпочав боротьбу у турі прямого вибування одразу з 1/8, де впевнено переміг представниць Данії (45:18), які, відзначимо, вийшли на доріжку зі синьо-жовтими стрічками на руці на знак солідарності з Україною. Не залишили шансів наші рапіристки й наступним суперницям – іспанкам в 1/4 (45:15).

Неймовірну волю до перемоги продемонстрували українки у півфінальному поєдинку з Румунією. Перед двома заключними боями дівчата програвали «-9». Проте спочатку Ольга Сопіт виграла свою мінідуель в бронзової медалістки особистої першості Каріни Васіле (11:5) і загальний рахунок став 36:39. А потім Аліна Полозюк на останніх секундах майже наздогнала Емілію Корбу. Долю путівки у фінал вирішив один укол 43:44, який був, на жаль, не на користь України.

У підсумку наш квартет отримав бронзу! Команда РФ, яка потрапила до четвірки без бою (суперники один за одним відмовлялися з нею фехтувати – йдеться про Швецію, Нідерланди та Італію), не вийшла на свій півфінал проти Франції. Отже, поєдинку за третє місце теж не було.

Як повідомляло Інше ТВ, Українські рапіристи на міжнародних змаганнях відмовилися виходити на одну доріжку з росіянами (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube