Мер Миколаєва розповів про велику колонну російської техніки, яка йде з Криму до області, і як розрізнити наших захисників та окупантів (ВІДЕО)


12:4127.02.2022

Ситуація в місті напружена, але контрольована.

Про це в денному ефірі сьогодні, 27 лютого, в соцмережах розповів Миколаївській міській голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

«Сьогодні в місті немає збройних формувань Російської Федерації. Якщо й є ДРГ, то ми їх зараз вичисляємо і працюємо – співпрацюємо зі Службою безпеки України, ВСУ, поліцією і знаходимо таких людей», – сказав мер.

Також Олександр Сєнкевич зупинився на темі розведення мості і причинах таких дій.

«Було прийнято рішення звести мости з 9-ї до 11-ї години. Але, враховуючи те, що з Криму через Херсонську область в напрямку Миколаєва вийшла велика колона російської техніки, було прийнято рішення розвести мости. Хочу нагадати – ми розводимо мости, демонтуємо в них системи управління, а також на всяк випадок вони заміновані, і у разі прориву російських сил будуть підірвані. І ви повинні знати, що вони будуть більше розведені, ніж зведені», – сказав він.

Також Сєнкевич нагадав, як розрізнити серед людей зі зброєю наших захисників і окупантів: на одязі наших (камуфляж-піксель) є зазвичай жовта пов’язка, а у окупантів – біла або червона пов’язка. Члени нашої ТРО також мають жовті пов’язки з літерами «МР» або сині пов’язки з гербом Миколаївської області. На російській техніці є або біла полоса, або буква Z.

На цей час в Миколаєві є проблеми з аптеками, тому Сєнкевич звернувся до підприємців, які володіють аптечним бізнесом, по-перше, попереджати, якщо вони закривають аптеки, а по-друге, нагадав, що аптеки – це критична інфраструктура, а вона повинна працювати, особливо, коли в лікарнях приймають поранених захисників, а на їх лікування треба ліки, яких може не бути в лікарнях, і їх волонтери придбають саме в аптеках за гроші.

Олександр Сєнкевич знову закликав миколаївців користуватися тільки офіційними джерелами інформації і не вірити в фейки, тому що зараз треба подбати не тільки про фізичний захист, але й про захист мізків.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві після вчорашнього бою на 9-й Слобідській піротехніки вилучили 23 снаряди та 2 протитанкові гранати



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube