На Миколаївщині представили сувенірну лінійку з таврійським розписом (ФОТО)


16:1228.01.2022

У п’ятницю, 28 січня, за участю заступника голови облдержадміністрації Миколи Марінова у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація сувенірної лінійки на основі бренду таврійського розпису.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОДА, передає Інше ТВ.

«Для туриста, коли він визначається куди поїхати, важливо, аби там було щось унікальне. Коли ми почали роботу над розвитком туризму на Миколаївщині, для нас було важливим винайти айдентику, яка б вирізняла нашу область від інших туристичних регіонів», – зазначив Микола Марінов.

За його словами, наразі Миколаївська облдержадміністрація приділяє багато зусиль для того, аби популяризувати таврійський розпис по всій Україні й згодом по всьому світу.

Микола Марінов повідомив, що спочатку до унікального розпису привернула увагу відома журналістка, письменниця, художниця та дослідниця традицій народного мистецтва Євгенія Бондаренко й почала знайомити світ з віднайденим нею художнім стилем.

«Наразі продовжує відроджувати таврійський розпис художниця та викладчка Любов Паранюк з Куцурубської громади. Ми вдячні Любові, що саме вона показала нам цей унікальний стиль, який ми зараз намагаємося зробити брендом нашого регіону», – зауважив він.

Зі свого боку, Любов Паранюк розповіла, що на сьогодні дуже багато людей допомагає у тому, щоб «таврійка» жила та розвивалася.

«П’ять років тому, коли я тільки починала цим займатися, це було моєю мрією – знайти те, що нажаль пропало, але мало б існувати. Тому що в кожному регіоні є якась своя особливість, нашою ж стало таврійське мистецтво», – сказала вона.

Також Любов Паранюк презентувала присутнім книгу «Таврійський розпис», в якій для кожного є доступна інформація про цей вид мистецтва.

Зазначимо, що в Миколаєві почала роботу перша майстерня таврійського розпису при ГО «Центр навчання і освіти дорослих «Південь», яка створена заради відродження культурної спадщини Миколаївщини шляхом організації навчальних курсів з графічного дизайну, кулінарії, живопису, декору, шиття та гончарства з елементами таврійського розпису для жителів області й гостей.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині виготовили брендові пряники, які стануть туристичною візитівкою (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube