В Николаеве под судом встретились сторонники и противники НГЗ (ФОТО) ОБНОВЛЕНО


10:2416.07.2021

Под Николаевским апелояционным судом опять собрался большой митинг – сегодня здесь булет рассматриваться апелляционная жалоба на решение суда по иску общественной организации Стоп шлам к НГЗ о выплате 9,2 млр.грн. “моральной компенсации”.

Под стенами суда собрались как сторонники НГЗ, так и сторонники СТОП ШЛАМ. Они обмениваются кричалками “Дерипаску геть” и “Завод наш!”.

Как сообщила пресс-служба НГЗ, а митинге участвовало около тысячи рабочих завода.

“Заводський районний суд під головуванням судді Ірини Бобрової задовольнив позов громадської організації «Стоп шлам», яка вимагала стягнути з заводу 9,2 млрд грн. у вигляді компенсації моральної 1279 її членам. При цьому «активісти» посилалися на проведену в Києві по їх замовлення не екологічну, а психологічну експертизу, в якій фігурує саме ця сума.

Це рішення адвокатами МГЗ оскаржене в апеляційному суді. Також за скаргою юристів підприємства Міністерство юстиції у експертів, що дали фейковий висновок, відкликало свідоцтва і притягнуло їх до дисциплінарної відповідальності. Експертиза проводилася без будь-яких розмов із «потерпілими». Оцінка проводилася на підставі роздруківок з Інтернету і копій дозвільних документів без дослідження відомостей про психологічно значущих фактів в порушення встановлених методик і здорового глузду.

Незважаючи на абсурдність ситуації, суддя Боброва не лише прийняла цю експертизу в якості основного доказу у справі, а й відмовилася викликати до суду «постраждалих» від дій МГЗ. Раніше, розслідування, проведене журналістами, встановило, що миколаївців записували в «Стоп шлам» без їх відома, а також вводячи в оману.

Представники заводу вважають це спланованою рейдерською атакою за участю підконтрольних рейдерам «активістів», «екологів», експертів, які видали «потрібну» експертизу і суду, які просто ігнорують закон і здоровий глузд.

До речі, з боку «Стоп Шлам» під суд прийшли не «тисячі потерпілих», а лише близько 30-ти татуйованих молодиків, які навіть не знають де знаходиться МГЗ та не змогли пояснити свої вимоги.

Олексій Медвідь, голова профспілки МГЗ: Стягнення такої суми – це фактично смерть заводу! Без роботи і грошей на життя залишиться 10 тисяч чоловік: працівники, члени їх сімей. Псевдоекологи й активісти з Києва, яких вони найняли, ставлять під загрозу одне з останніх працюючих промислових підприємств Миколаївщини, яке одних тільки податків платить більше 500 млн грн. на рік. Вони покричать і поїдуть до Києва, а людям де працювати?!

Оксана Карпенко, начальник юридичного відділу МГЗ: У суді першої інстанції ми надали докази того, що в якості потерпілих вказані неіснуючі люди, але ці докази проігноровані суддею, ми показали акти екологічних перевірок, які також не взяті до уваги. Уже навіть Мін’юст назвав експертизу незаконною! Але перша інстанція була глуха і сліпа, тепер сподіваємося на апеляцію, – сказано в сообщении пресс-службы.

Якщо екорейдери доб’ються свого, то це буде означати арешт всього майна підприємства, в тому числі грошових коштів заводу. З огляду на величезний розмір суми, стане неможливою виплата заробітної плати працівникам, а виробництво опиниться під загрозою зупинки.

Напомним, а прошлый раз, 6 июля, в Николаеве перед апелляционным судом произошли потасовки между членами “Стоп шлама” и работниками НГЗ (ФОТО и ВИДЕО).

А министр юстиции заявил о привлечении к ответственности экспертов по делу НГЗ: свободная касса выдала билет в олигархи



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube