У понтонного моста в Николаеве – разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО)


15:2422.03.2021

Сегодня, 22 марта, в Николаеве, в реке Ингул в районе понтонного моста появилось большое пятно из маслянистой грязной пленки неизвестного вещества.

У понтонного моста в Николаеве - разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО) 1
У понтонного моста в Николаеве - разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО) 3
У понтонного моста в Николаеве - разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО) 5
У понтонного моста в Николаеве - разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО) 7
У понтонного моста в Николаеве - разлив неизвестного вещества (ФОТО, ВИДЕО) 9

По всей видимости, пятно появилось вследствие попадания нефтепродуктов в воду. В непосредственной близости от загрязнения – Николаевский судостроительній завод, поэтому он первым попадает под подозрение.

Однако официальной информации о виновнике и причинах загрязнения пока нет. На на телеграмм-канале Госэкоинспекции Юго-Западного округа появилось такое сообщение:

⠀”22 березня 2021 року до ДЕІ Південно-Західного округу надійшло повідомлення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області щодо витоку невідомої речовини до річки Інгул з території Державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод».⠀

За результатами візуального огляду встановлено наявність на поверхні річки Інгул плями невідомої речовини, схожої на нафтопродукти. Пляма, завширшки 30 метрів, рухається за течією річки з території ДП «Миколаївський суднобудівний завод» до Інгульського мосту.⠀

Фахівцями відділу лабораторного контролю відібрані проби води у місці забруднення. Після отримання результатів буде розраховано збиток, завданий навколишньому природному середовищу, та матеріали направлені до правоохоронних органів.⠀Про факт забруднення річки Інгул повідомлені керівництва ДП «Миколаївський суднобудівний завод» та Миколаївської міської ради”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube