Сучасна антиутопія про можливе майбутнє. В Миколаєві презентували “Лавку продажу дітей” Анни Софіної (ФОТО)


11:4705.02.2021

«Соня, а коли матуся з татком куплять тобі братика чи сестричку?»
Що, якби це питання прозвучало для вас? Можливо, посміялися б, а може, просто проігнорували? Але в книзі «Лавка продажу дітей» – все інакше, просто зайти і купити дитину – там реально.

В Миколаєві у відділі документів і наукових розвідок з питань краєзнавства обласної наукової бібліотеки відбулася зустріч з миколаївською письменницею, володаркою спеціальної відзнаки від часопису «Час і Події» і Марини Олійник Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Анною Софіною у номінації «Романи».

«Лавка продажу дітей» написана під час авторського марафону NaNoWrimo – «Напиши новелу за місяць!». Під час заходу автор презентувала першу частину з циклу «Непорочна Ода» – антиутопію «Лавка продажу дітей» .

Ось короткий уривок:

-Давай обміняємо! Скажемо, вона нам не підходить. Брак чи що там іще можна в таких випадках зазначити.

-Люба, ми читали інструкцію і там чітко написано: «Обмін можливий протягом двох тижнів». Минуло чотири роки. Як гадаєш, хтось погодиться обміняти нам дитину? Чи гроші поверне? — терпець урвався і татусь закипів буквально на очах.
– Тоді давай її продамо, — продовжувала «мама».

– В розділі домашніх улюбленців?

– Та хоч серед телевізорів, — вибухнула жінка, — Мені байдуже. Я не хочу цю дитину. В мене алергія на неї. Хочу нову».

Ця книга розповідає про світ антиутопії, про світ в якому люди не можуть мати дітей, і їх «вирощують» в спеціально створених для цього фабриках. Тому купити дитину там щось закономірне, та не викликає дивних асоціацій.

Якщо книга Вас зацікавила, її можна знайти в бібліотеках Миколаєва, або замовити собі екземпляр. Детальніше можна дізнатися на сторінках автора: Instagram – @anya_soncyasvit  Facebook – Anna Sofina.

Підготував Олексій Яковенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube