Беда. Нашей землячке, волонтеру Марине Дашкевич срочно нужна помощь


17:4814.12.2020

Волонтеры – это такие самоотверженные неравнодушные люди, которые приходят на помощь тогда, когда помощи ждать, казалось бы, не от кого. Но иногда и им срочно нужна наша помощь. Так случилось и с Мариной Дашкевич, с нашей землячкой, известным волонтером проекта People’s Project, где ее называют ключевым звеном в общем деле. Вот что об этом рассказали ее коллеги по People’s Project:

Друзі, біда. У цей складний рік лихо прийшло і до нас. Вперше за історію People’s Project ми просимо допомоги для себе. Нашій колезі Марині Дашкевич, одній з ключових осіб у роботі нашого волонтерського проекту, щойно діагностували агресивну тяжку хворобу.

Про що йде мова

Історія почалась влітку – стрімке погіршення здоров’я, численні обстеження та процедури, з часом лікарі знайшли причину: у мозку виявили пухлину. У листопаді Марину прооперували, проте у лікарні вона була недовго – не витримала бездіяльності й максимально скоро повернулась до роботи. Та ось щойно надійшли результати гістологічних досліджень після операції. Попри всі сподівання на краще, діагноз дуже і дуже складний.

Беда. Нашей землячке, волонтеру Марине Дашкевич срочно нужна помощь 1

Витримка з результатів первинних досліджень. Діагноз підтверджується подальшими дослідженнями

Попри успішну операцію, необхідне швидке подальше лікування. Ця форма хвороби відома гострими й тяжкими рецидивами, а отже, відлік йде на тижні і дні: треба провести комбінований курс радіотерапії з важкою хіміотерапією, і максимально швидко добити всі осередки хвороби.

Українська онкомедицина має свої усталені протоколи та методи лікування. От тільки часу випробувати, чи допоможе, чи ні, у Марини зараз немає. Діяти треба максимально швидко і жорстко, із застосуванням всіх можливих методів одразу, в тому числі, й тих передових, які ще тільки проходять клінічні дослідження і які ще не застосовують у нас. Тільки так ми не згаємо дорогоцінний час. Саме тому ми розглядаємо варіанти лікування, які пропонують дві клініки у Ізраїлі. Окрім класичних методів та протоколів лікування, вони практикують і новаторські ідеї на стадії клінічних випробувань, які дають більше надії та шансів.

На що збираємо кошти

Марина потребує коштів на швидкий початок та подальше проведення радіо- та хіміотерапії. Загальна сума складає 1 800 000 гривень, і зібрати їх треба вже у найближчі дні. В цю суму входить вартість основних лікувальних курсів, медикаментів, досліджень та процедур, а також вартість супутніх витрат на дорогу, утримання та обслуговування в умовах лікарні. Сума здається колосальною, проте гляньмо з іншого боку: спільними силами, всім загалом, кожен потроху, по силі – і ці гроші справді можна зібрати в найкоротші строки, як ми з вами робили це вже не раз.

Беда. Нашей землячке, волонтеру Марине Дашкевич срочно нужна помощь 3

Витримки з офферу однієї з клінік: додаткові супутні витрати тут не враховано

Чому допомогти і справді варто

Марина – справді критично важлива часточка і цього світу, і волонтерської спільноти зокрема. Вона дуже непублічна людина, і ніколи не афішує своїх справ та досягнень. Про все це знаємо лише ми, колеги, та найближчі. Та це ніяк не заважає їй робити добро, і саме час говорити про це відкрито. У Марини шалено чуйне серце: лікарі, фронтові військові, бойові спецспризначенці, хворі та знедолені, яким ми допомагали, –  значна їх частина отримали допомогу та порятунок саме завдяки особистим зусиллям Марини.

Беда. Нашей землячке, волонтеру Марине Дашкевич срочно нужна помощь 5

Крім того, саме на Марині тримається весь наш документообіг за роки роботи. Якщо ми, решта команди, – палкі серця та руки проекту, Марина – його холодна голова. З перших днів вона абсолютно нещадна до найменшого безладу, тому документація People’s Project завжди в ідеальному порядку. А отже, саме завдяки Марині ми можемо відстежити й відзвітувати за рухом кожної копійки з мільйонів гривень пожертв, зібраних та розподілених нами за роки роботи.

Шанси придушити тяжку хворобу раз і назавжди, забути її, мов страшний сон, та далі допомогати іншим є, і вони досить високі. От тільки боротися треба починати вже зараз — і ресурсу на цю боротьбу нам поки що відверто не вистачає. Звертаємось до вас, до кожного, про посильну участь. Це не нам, жодної копійки не в кишеню, не на чиєсь збагачення, ні. Все це – на порятунок справді хорошої людини, яка багато років свого життя рятує інших. Тож просимо: будь ласка, допоможіть нам тепер врятувати саму Марину.

Если вы можете и готовы помочь, перейдите по ссылке



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube