В Миколаєві стартував новий проект «Етносвітлиця» з виставки Тетяни Лебідь «Послухай голос лісу» (ФОТО)


10:5410.11.2020

Карантинні умови диктують сфері культури свої правила, потрібно шукати нові шляхи розвитку творчості.  Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи ініціював створення нового мистецького проекту — «Етносвітлиця», робота якого спрямована на збереження національних традицій, відродження культурної спадщини й  підтримку майстрів -аматорів області.

Першою в рамках проекту 9 листопада представила своє мистецтво художниця творчого  об’єднання «Прибужжя» Тетяна Лебідь з Новоодеського району. Її роботи стали своєрідним творчим подарунком до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народної творчості.

Про це повідомили організатори виставки – Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, передає Інше ТВ.

Мисткиня вже чотири роки займається декоративним живописом, пише пейзажі й натюрморти. Створює надзвичайні екокартини, а матеріал для них дає сама природа, отже її картини — це частинка Новоодеського краю. Художниця активно бере участь у районних виставках, майже два роки співпрацює з Миколаївським обласним центром народної творчості.

«Для персональної виставки мисткиня підготувала  30 живописних екокартин на дерев’яних зрізах. У її роботах віддзеркалена краса лісу та його мешканців, колоритні краєвиди нашого краю та чарівні квіти. Кожна робота індивідуальна, а неповторності їм додає унікальний малюнок текстури деревини, створений природою. Декоративною рамкою служить натуральна кора зрізу, яку неможливо створити штучно. Для картин художниця обирає ясень, адже він має виразний декор кори, а головне — це матеріал «місцевого» походження. Такі вироби привносять в оселю атмосферу лісу, гармонійне єднання людини й живої природи», – розповіла керівник творчого об’єднання «Прибужжя» Валентина Кривцова.

Також Тетяна презентувала своє нове творче захоплення — роботи з бісероплетіння, а саме квіткові композиції та декоративні деревця.

На виставці Тетяну Лебідь привітала директорка Миколаївського обласного центру народної творчості, заслужена артистка України Наталія Баштова, вона відзначила майстриню грамотою за збереження та розвиток української народної творчості, подякувала художниці за співпрацю з Центром, а також побажала їй натхнення й нових звершень. Оскільки майстриня тісно співпрацює з МОЦНТ та КОР, то Наталія Баштова вручила їй посвідчення про членство в об’єднанні «Прибужжя».

Відкриття виставки відбулось з дотриманням усіх карантинних умов.

Як повідомляло Інше ТВ, з 2 листопада  николаевцы снова могут посещать краеведческий музей.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube