Олександр Трайтлі: Збільшення кисневих точок у лікарнях – це наше першочергове завдання на сьогодні


10:0629.10.2020

У середу, 28 жовтня заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв провели відеоселекторну нараду з головами райдержадміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, головами ОТГ щодо запобігання поширенню на території Миколаївської області коронавірусу COVID-19

На початку наради Олександр Трайтлі акцентував увагу на погіршенні епідемічної ситуації.

Він зазначив, що захворюваність на коронавірусну хворобу на Миколаївщині зростає кожен день та зауважив на необхідності постійного проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, перевірок дотримання протиепідемічних заходів у транспорті, місцях великого скупчення населення тощо.

Павло Георгієв повідомив, що з огляду на різко зростаючу завантаженість ліжок з Міністерством охорони здоров’я України погоджено перепрофілювання багатопрофільних лікарень для прийому лише пацієнтів інфікованих COVID-19.

«19 жовтня розпорядженням керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня нами був сформований такий список лікувальних закладів до якого увійшли: КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради, КНП Миколаївської міської ради «Пологовий будинок №1», КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №1», КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №5», КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської районної ради Миколаївської області, КНП «Новоодеська центральна районна лікарня» Новоодеської районної ради, КНП «Новобузька центральна районна лікарня» Новобузької районної ради. Закладом який буде приймати пацієнтів з легкою формою хвороби та пацієнтів, якім нема де проходити самоізоляцію визначено КНП «Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр» Миколаївської обласної ради на 100 ліжко місць», – зазначив він.

Павло Георгієв доповів, що закладами які будуть продовжувати роботу з хворими на COVID-19 але, також, будуть продовжувати ще й роботу як багатопрофільні лікарні залишаються: КП «Комунальне некомерційне підприємство Вознесенська багатопрофільна лікарня» Вознесенської міської ради, КНП «Миколаївська центральна районна лікарня» Миколаївської районної ради, КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №3», КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради, КНП Миколаївської міської ради «Міська дитяча лікарня №2», КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» Баштанської районної ради, КНП «Доманівська центральна районна лікарня» Доманівської районної ради та КНП «Очаківська центральна районна лікарня» Очаківської районної ради.

Олександр Трайтлі зазначив, що згідно з розпорядженням Уряду необхідно якомога швидше забезпечити 80 відсотків ліжкового фонду киснем. Для цього державою виділена субвенція 4,8 млн грн для лікувальних закладів Миколаївщини з якими підписано «ковідний пакет».

«Збільшення кисневих точок у лікарнях, які визначені для прийому хворих на коронавірусну хворобу – це наше першочергове завдання на сьогодні», – акцентував Олександр Трайтлі

За словами заступника голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі, згідно з розпорядженням голови Миколаївської ОДА Олександра Стадника, ці кошти вже розподіллено та направлено до районів для встановлення 319 точок подачі кисню.

«Сьогодні ми маємо вже 17 лікарень які приймають хворих на коронавірусну хворобу, тобто практично всі багатопрофільні лікарні у районах та містах обласного значення згідно доручення Уряду перепрофільовано. А це – 1577 ліжок з яких 527 вже обладнано кисневими точками», – зазначив Олександр Трайтлі.

Також він нагадав, що оптимізовано маршрути направлення хворих на коронавірусну хворобу до лікарень. «Щодня керівники лікарень доповідають до КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Миколаївської обласної ради о наявності вільних місць і хворі направляються згідно територіальної доступності», – зазначив він.

У ході наради обговорені проблемні питання та шляхи найскорішого забезпечення включених до лікування пацієнтів хворих на COVID-19 лікарень киснем.

Читайте: Олександр Трайтлі закликав усіх громадян дотримуватися основних правил безпеки на виборчих дільницях



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube