Памфлет. “МОСЬКИ З ПАРТІЇ «НАШКРАВ» НІБУЛОНУ КАЖУТЬ «ГАВ»…”


17:4816.10.2020


В практичній політтехнології є тактика, що зветься «моською».

Щоб про мало відомих кандидатів – мосьок з «мутної» партії почали говорити напередодні виборів, вони створюють конфлікт і починають сваритись зі слоном – авторитетом. Спочатку слон не помічає дрібного гавкоту мосьок, які прагнуть стати депутатами, щоб захистити себе від справедливого кримінального переслідування набутою публічністю. Потім доброму, працьовитому слону набридають моськи, й він… починає відповідати на їхні безглузді, безпідставні обвинувачення.

Власне, мета мосьок досягнута – посеред сотень кандидатів з десятків партій їх помітили. Як в класика: «Пускай же говорят собаки: “Ай, Моська! Знать, она сильна, что лает на Слона!».

Хто слідкує за місцевою виборчою кампанією в Миколаївській області, здогадались, про кого йдеться. Для інших – поясню.
Один з уламків партії регіонів під назвою «Наш край», як кажуть, купив Р. Ахметов. Так, як І. Коломойський купив так звані партії «ВІДРОдженя», «УКРОПерд», «СЛУГА УнаРОДА». Або як В. Пінчук купив «ГОхЛОС».
В Миколаєві партію «НК» презентують Юрій Кормишкін, найбагатший депутат облради (доларовий мільйонер), 70-річне молоде обличчя партії Микола Круглов (доларовий мультимільйонер) та головна лікар обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова. Кормишкін та Федорова балотуються до Миколаївської облради. Круглов – на посаду Миколаївського міського голови.
Скажу пару слів про земляків з наших країв. Кормишкін – феодал народився в селі (Снігурівський район), де росіяни вперше з’явились після 1932-1933 років. Спочатку працював міліціонером, потім, заробивши стартовий капітал, став видатним аграрієм. Раджу прочитати «Березнегувате та його кормушкі з черьомушками» (газета «Український південь», № 2, березень 2008 року).
Круглов народився в селі (Веселинівський район), куди його батьки прибули з Росії перед 2 світовою війною. Все життя Круглов працював на держслужбі. На посаді голови МОДА він пролобіював звання «заслужений лікар України» для власної дружини, 1949 року народження; “призначив” єдину доньку – випускницю педінституту суддею Миколаївського господарського суду. Потім доця заочно здобула сяку-таку одеську юросвіту і стала суддею господарського суду м. Києва. Це вона ухвалювала майнові рішення на користь В. Януковича. Попри комедійну люстрацію, регіоналка й надалі «справедливо судить». Працюючи губером Миколаївщини Круглов на сесіях облради називав українців «хохлами». Цитую цього українофоба з обойми партійки «наш крав» за газетою «Український південь», від 15-21 березня 2012 року: «Вот ето знаєтє, как Ми говорім, хохляцкая натура, уперта».
І про наймолодше, 47-річне нове обличчя НК – очільницю обласної інфекційної лікарні Федорову, дружину М. Ісайкіна. Під час пандемії вона одночасно отримує 3 оклади в якості головного лікаря (це за одним табелем з вісімками – щоденним робочим часом) і ще 3 оклади за іншим табелем, як головний лікар-інфекціоніст області. Обидва табелі підписує сама Федорова. Разом щомісяця набігає більш, як 40 тисяч грн. Кому з підлеглих дати 3 оклади, а кому лише 1, вирішує особисто Федорова, перетворивши лікарню в приватне прибуткове підприємство. Приміром, власній подрузі – економісту вона виплачує по 3 оклади, хоча економістка працює вдома через електронну пошту і не контактує з коронавірусними. Власне, про ці та інші зловживання, що поки залишаються поза увагою правоохоронців (йдеться про бюджетні кошти) неодноразово писало місцеве видання «Преступности. нет». Зрозуміло, чому пані в білому халаті раптом знадобився мандат депутата?
Щоб краще познайомитись з Федоровою, яка за її словами вигризає обладнання для лікарні (чомусь пригадую, як звуться моськи жіночої статі), я передивися її останню декларацію. Отже, минулого року за основним місцем роботи вона отримала 452 тисячі грн. Бідні лікарі, у них мізерна зарплатня. Тому працюючи за сумісництвом ще в ТРЬОХ (!) місцях Федорова отримала відповідно 6047 грн, 1152 грн. та 640 грн. В лікарні хворим видають апарати відомої фармакологічної імперії ГМБХ, придбані за бюджетні кошти. За це головний лікар Федорова минулого року отримала від фармфірми 6211 грн в якості…гонорару! Додатково лікарка встигла попрацювати в благодійному фонді «Юнітус», де їй сплатили гонорар 19 875 грн.
Попри брак часу через роботу в 5-ти місцях Федорова присутня на УСІХ сесіях облради, міськради, дає щомісячні прес-конференції про боротьбу з ковідом. Під час першої хвилі вона так голосно закликала багатих людей Миколаєва допомогти її (поки що обласній, формально) лікарні, що в найбагатшого українця міста не витримало серце – він вирішив реально допомогти землякам. Не словами, а реальними справами. Мова йде про Героя України, керівника та співвласника всесвітньо відомої групи кампаній «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського.
І кампанія, і особисто О. Вадатурський відомі в області постійним благодійництвом, сотнями успішно реалізованих проектів в рамках соціальної відповідальності бізнесу перед місцевими громадами.

Ян Чернецкий,

Ірзе Іван, кандидат в депутат Березанської селищної ради.

Текст надруковано на правах політичної реклами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube