Школи – на канікули, вузи – на дистанційне навчання. У Миколаївській ОДА провели засідання комісії з питань ТЕБ і НС


11:2114.10.2020

У вівторок, 13 жовтня, за дорученням голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка, виконувач функцій і повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації, заступник голови облдержадміністрації Тетяна Стахевич та заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі провели засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

На початку засідання Олександр Трайтлі повідомив, що на розгляд комісії надаються карантинні обмеження, затвердженні Державною комісією ТЕБ та НС від 09 жовтня 2020 року протокол N9.

Головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко доповів про епідемічний стан захворюваності на території області.

«Ситуація стає складнішою. На сьогоднішній день ми маємо 5904 випадки хворих на COVID-19 з яких 165 випадків за останню добу. Нажаль, основна кількість хворих у місті Миколаєві. Швидко погіршується епідеміологічний показник захворюваності який вже майже в шість разів більше норми. Ми маємо 111 померлих та ситуація продовжується погіршуватись», – зазначив він.

Перший заступник міського голови Володимир Кириленко зазначив, що міська влада також стурбована ситуацією, спричиненою коронавірусною хворобою.

«У місті працюють групи, які перевіряють суб’єктів господарювання. Спільно з представниками Держпродспоживслужби та ГУ Національної поліції в Миколаївській області за останній тиждень було перевірено 64 об’єкти. За результатами було складено 8 протоколів про порушення санітарних норм. Від керівництва міста направлено листи підприємствам, релігійним конфесіям з рекомендаціями виконувати норми, які встановлені для «помаранчевої» зони», – сказав він. Також, за його словами, було проведено нараду з перевізниками щодо виконання вимог карантинних обмежень.

Тетяна Стахевич звернула увагу керівників Держпродспоживслужби на дотримання карантинних обмежень керівниками супермаркетів. «Покупці заходять у магазини без масок, і тільки на касі їм пропонують купити маску», – сказала Тетяна Стахевич, запропонувавши внести до розгляду пропозицію щодо заборони приймання відвідувачів без масок на вході до супермаркетів.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко зазначила, що за цей тиждень по місту Миколаєву було складено 48 протоколів. «Чим більше буде залучено до перевірок представників органів місцевого самоврядування та поліції, тим ефективніша буде робота», – зазначила Лариса Бурденко.

Т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції у Миколаївської області Андрій Третьяк доповів, що за останній тиждень працювало 172 робочі групи, перевірено 1800 об’єктів господарювання. Складено 14 протоколів. Проводилися вечірні та нічні рейди.

Також до розгляду комісії було надано пропозиції щодо недоцільності проведення масових заходів у м . Южноукраїнськ, проведення концертів у місті Миколаєві та доцільності запровадження канікул у навчальних закладах з 15 жовтня.

За підсумками засідання з урахуванням рішення Державної комісії ТЕБ і НС та постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 956 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641” доручено продовжити дію карантину до 31 грудня 2020 року.

Зважаючи на те, що на території м. Миколаєва та Миколаївського району області встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, на території м. Вознесенська, м. Очакова, м. Первомайська, Березанського, Веселинівського, Вітовського, Врадіївського, Єланецького, Кривоозерського та Новоодеського районів області встановлений «жовтий» рівень епідемічної небезпеки запроваджено обмеження.

На території регіону, на якій установлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки, заборонено:

-проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 50 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 50 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра

-діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі;

-робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдальнь, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

На території регіону, на якій установлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки, заборонено:

-проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 30 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 30 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра).

На території регіону, на якій установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, заборонено:

-проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра).

Рекомендовано закладам загальної середньої освіти встановити з 15 до 30 жовтня 2020 р. канікули, у наступний період — можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідемічної ситуації, а закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня до 15 листопада 2020 р. на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (крім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, регіонів із “червоним” рівнем епідемічної небезпеки, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube