В Миколаївській області визначено додатковий резервний фонд ліжок для хворих на коронавірус


09:1714.10.2020

Вчора, 13 жовтня, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі під час онлайн-брифінгу поінформував громадян про заходи, які проводяться з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. 

На початку Олександр Трайтлі зазначив, що відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 09 жовтня на території міста Миколаєва та у Миколаївському районі був встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«Це показує, що динаміка захворюваності на території Миколаївської області, на жаль, зберігає негативну тенденцію. Поряд з цим, за останні два дні спостерігається суттєве зменшення кількості захворівших на коронавірусну хворобу, тобто, якщо на минулому тижні доходило вже до 300 випадків, то зараз ситуація починає стабілізуватися, і маємо вже менше 200 випадків захворюваності. Будемо працювати в цьому напрямку, щоб і надалі зменшувати тенденцію і темпи росту захворюваності серед населення області», – зазначив він. 

Щодо заходів, які вживаються на рівні обласної державної адміністрації, Олександр Трайтлі повідомив, що якщо раніше до переліку закладів охорони здоров’я, які надають послуги з лікування хворих коронавірусною інфекцією входило лише 8 лікарень першої та другої хвилі, то на сьогодні такі послуги надають 13 шпиталів.

Наказом управління охорони здоров’я облдержадміністрації від 06.10.2020 №799-Л визначено додатковий резервний фонд ліжок для хворих на коронавірус в Снігурівській центральній районній лікарні, Очаківській центральній районній лікарні та Первомайській центральній міській багатопрофільній лікарні. 

«Крім того, ми і надалі активно працюємо над тим, аби визначити нові заклади, які зможуть фахово та якісно надавати таку допомогу нашим громадянам», – зазначив він.

Олександр Трайтлі розповів, що управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради надано доручення визначити додатковий резерв ліжок по місту Миколаїв. 

Щодо забезпеченості лікарень апаратами ШВЛ, то Олександр Трайтлі повідомив, що станом на 18 березня по Миколаївській області забезпеченість складала 212 одиниць, а вже станом на 12 жовтня 273 одиниці. Тобто, забезпеченість ШВЛ збільшено на 61 одиницю, яка закуплена за кошти місцевих бюджетів або отримана  у якості благодійної допомоги. 

Також Олександр Трайтлі зазначив, що всі лікарні, які визначені тимчасовими закладами охорони здоров’я на випадок масового поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, забезпечені ШВЛ в кількості, достатній для підписання договору з НСЗУ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube