«Абсолютно неприпустимо нехтувати карантинними обмеженнями», – Олександр Стаднік звернувся до жителів області


17:1001.10.2020

«Сьогодні зафіксовано новий коронавірусний рекорд – 4069 захворівших по України. По Миколаївський області також маємо невтішну статистику – 100 хворих. Епідситуація в області залишається дуже напруженою – показник захворюваності на COVID-19 за попередні 14 днів на 100 тис. населення – 102,4 при допустимому базовому рівні не більше 40 населення», –  на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік.  

Він зазначив, що кожного дня збільшується кількість госпіталізованих хворих на COVID-19  та наразі в Миколаївських лікарнях вистачає ліжок.  

«Зарезервовано ще 372 ліжка  в Баштанській районній багатопрофільній лікарні, Вознесенській міській багатопрофільній лікарні, Миколаївській центральній районній лікарні, Южноукраїнській міській багатопрофільній лікарні, Миколаївській міській лікарні № 3, Миколаївській міській лікарні № 5, Миколаївській міській дитячій лікарні № 2 на випадок масового поширення захворюваності на COVID-19 додатково. Якщо, на початку пандемії інфікованих пацієнтів приймали шість опорних лікарень області, то сьогодні їх вже десять. Лікарні укомплектовано обладнанням, засобами індивідуального захисту, дезінфекції, тощо», – прокоментував Олександр Стаднік.

Він додав, що у випадку стрімкого збільшення кількості хворих може виникнути проблема безпосередньо з достатньою кількістю медичних працівників.

«Ми додаємо нові місця у лікарнях, закуповуємо та встановлюємо необхідне обладнання, однак ми не можемо, нажаль, швидко знайти  лікарів, інших медичних працівників або якось ще додати їх за потребою стільки, скільки необхідно. Зараз, хворіючи на COVID-19, я кожної хвилини бачу важку працю медичних працівників. Навіть найсучасніша лікарня не може надавати якісні послуги у разі недостатньої кількості медичного персоналу», – зазначив очільник області. 

Голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік звернувся до жителів області з закликом дотримуватися карантинних обмежень.   

«Я розумію, що усі ми втомилися від карантинних обмежень, але  я ще раз звертаю вашу увагу, що абсолютно неприпустимо нехтувати карантинними обмеженнями. Зараз насамперед, від кожного з нас залежить швидкість поширення хвороби. Якщо кожен буде дотримуватися необхідних протиепідемічних правил, піклуючись не тільки про себе, а й про своїх близьких, нам вдасться призупинити швидке розповсюдження коронавірусної хвороби та зменшити навантаження на лікарів», – наголосив він.

Також Олександр Стаднік акцентував увагу, що велика частка відповідальності лежить й на представниках влади на місцях.   

«Вчора у своєму зверненні я вже це зазначав, але ще раз маю на цьому наголосити.  Мери міст, депутати місцевих рад, усі представники влади повинні розуміти, що проведення масових заходів в сучасних умовах не припустимо. У середу на засіданні регіональної комісії ТЕБ і НС було прийнято рішення уразі нехтування санітарних та протиепідемічних заходів вживати до порушників жорсткі заходи реагування. Нагадаю, що державою розроблено чіткі вимоги дотримання карантинних обмежень й у громадському транспорті.  Кожен, будь то перевізник, водій, чи містянин повинні розуміти ступінь відповідальності за безпеку людей поруч.  Також важливо дотримання протиепідемічних вимог у закладах освіти. Щодня ми спостерігаємо приріст захворювань на коронавірусну інфекцію COVID-19 серед дітей та персоналу у ЗДО та ЗСО Миколаївської області.  Тому закликаю керівників освітніх закладів до неухильного дотримання карантинних вимог.  Ви повинні розуміти, що від вашої відповідальності, у цьому питанні, залежить життя дітей та їх родин», – зазначив він.

Очільник області додав, що зі зростанням показника захворюваності збільшується й навантаження на лабораторії, де проводиться тестування на коронавірусну хворобу. Тому облдержадміністрацією прийнято рішення виділити ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» із резервного фонду обласного бюджету кошти у розмірі 6225,0 тис. грн на закупівлю наборів реагентів  та витратного матеріалу для проведення ПЛР діагностики. Але тестування, як таке не може бути гарантією від інфікування. 

Наприкінці свого звернення Олександр Стаднік закликав усіх до відповідальності.

«Так, наразі ситуація контрольована, але наша з вами відповідальність допоможе знизити теми приросту кількості захворівших. Усі ми повинні нарешті усвідомити, що тільки об’єднавши зусилля ми зможемо подолати розповсюдження пандемії!», – наголосив він.

Читайте: За сутки в Николаевской области – 100 новых заболевших коронавирусом, из них 84 – в Николаеве. Один человек умер



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube