«Велике будівництво»: на Миколаївщині продовжується ремонт шкіл та садочків (ФОТО)


14:1128.09.2020

В Україні активно триває програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У рамках цієї програми на Миколаївщині реалізується соціально важливий аспект, спрямований на поліпшення якості освіти – реконструкція шкіл та садочків.

На сьогодні вже завершено ремонтні роботи у будівлі дошкільного навчального закладу №72 «Світлячок» (м. Миколаїв). 

Облаштовано санвузли, замінено сантехнічні прилади та завершено внутрішні оздоблювальні роботи.  Встановлено нові вікна та двері. Улаштовано теплу підлогу та прокладено інженерні комунікації водопостачання та каналізації. 

Виконано повну заміну системи внутрішнього електропостачання та улаштування системи припливно-витяжної вентиляції. Проведено роботи по улаштуванню плоских сонячних колекторів та баків розширювальних геліосистем. 

Також здійснено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій. Влаштуванні малі архітектурні форми та тіневі навіси, озеленено територію. Об’єкт готується до введення в експлуатацію.

У дошкільному навчальному закладі №87 «Вишенька» (м. Миколаїв) замовником проєкту якого є департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради, роботи фінансуються за рахунок коштів бюджету м. Миколаєва.

Вже завершено утеплення фасаду, даху та підвальних приміщень. Замінено вікна, установлено пластикові підвіконні дошки та оздоблено (шпаклювання, фарбування) внутрішні укоси. Зроблено монтаж покрівельного покриття (козирок).

Завершено ремонт санвузлів в групових приміщеннях (3 групи), ремонт групових приміщень (2 групи) та улаштовано теплу підлогу (4 групи). 

Наразі проводяться роботи по встановленню системи індивідуального теплового пункту. 

У Новоіванівському дошкільному закладі №9 «Малятко» на сьогодні виконано вимощення, замінено дах, вікна та двері на металопластик, проведено утеплення будівлі новими сучасними технологіями, встановлено блисковкозахист. 

Проведено капітальний ремонт харчоблоку з підсобним приміщенням і коморою, влаштовано санітарний вузол, відновлено підлогу в коридорі та встановлено стелі в ігровій та спальній кімнаті дитячого садка.

На завершальному етапі знаходяться ремонтні роботи по улаштуванню ганків.

Проводяться підготовчі демонтажні роботи й у ДНЗ №60. Розпочинаються роботи з улаштування опалення та електрики.

У Снігурівській ЗОШ I-III ступенів № 4 вже виконано на 100% робіт по утепленню фасаду та на 80% – по замощенню навколо будівлі школи.

На об’єкті замінено теплові мережі та  встановлено фундаменти під розміщення дизельної електростанції. 

Для завершення усіх ремонтних робіт згідно проєкту необхідно здійснити налагоджувальні роботи котельні, гідравлічні випробування системи опалення, монтаж дизельної та роботи по замощенню навколо будівлі школи.

Відкореговано проєкти та отримано експертні звіти щодо реконструкції Вознесенської ЗОШ №8 та капітального ремонту харчоблоку Вознесенської ЗОШІ «Обдарованність».

Нагадаємо, що програма «Велике будівництво» має на меті оновлення соціальної, медичної, освітньої інфраструктур. Проєкт дуже амбітний та спрямований на поліпшення якості життя українців.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube