36 млн грн виділено з обласного бюджету на придбання лікарських засобів, засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів


11:5525.09.2020

Під час онлайн-брифінгу в. о. заступника начальника управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації – начальника відділу надання лікувально-профілактичної допомоги населенню Галина Федоренко розповіла про те, що на придбання лікарських засобів, засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів з обласного бюджету було виділено понад 36 млн грн, з яких майже 6 млн грн передано у вигляді субвенцій до адміністративно-територіальних одиниць області. 

«Заклади охорони здоров’я, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19 або з підозрою на COVID-1 забезпечені лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами індивідуального захисту та дезинфікуючими засобами відповідно до стандартів наказу МОЗ України № 2122», – повідомила Галина Федорова. Вона зазначила, що Миколаївська область забезпечена обладнанням на 84 %, засобами індивідуального захисту область забезпечена на 77 %, в той час коли по Україні на 69 % і забезпеченість медичним персоналом в області складає 76 %.

Щодо захворюваності на COVID-19 у медичних працівників закладів охорони здоров’я Миколаївської області вона поінформувала, що станом на 24 вересня зареєстровано 188 випадків. Всі ці випадки розслідуються фахівцями Держпраці, у 27 випадках доведено, що захворювання здобуте при виконанні професійних обов’язків, а решта випадків знаходяться на стадії розгляду. 

Галина Федорова звернула увагу на те, що медична допомога хворим на коронавірусну хворобу COVID-19 у закладах охорони здоров’я Миколаївської області надається відповідно до стандартів наказу МОЗ України № 2122. Цей наказ було доведено до всіх керівників закладів і його вже почали виконувати.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube