Про особливості освітнього процесу в умовах COVID-19 у Миколаївській області


18:5224.09.2020

Сьогодні, під час онлайн-бифінгу  заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації – начальник управління дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти Наталія Сокульська розповіла про особливості освітнього процесу в умовах COVID-19 у Миколаївській області.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОДА.

«Освітній процес в закладах освіти області відбувається відповідно до вимог постанови Уряду № 641 від 22 липня 2020 року, постанови Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка № 50 від 22 серпня 2020 року, листа Міністерства освіти і науки України щодо створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році та відповідно до рішень регіональної комісії ТЕБ і НС», – поінформувала Наталія Сокульська.

Вона зазначила, що керівникам закладів освіти доведено до відома рекомендований алгоритм дій у разі виникнення у здобувача освіти або працівника закладу гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За інформацією органів освіти, наразі всі заклади області забезпечені засобами індивідуального захисту для уникнення поширення коронавірусної хвороби.

З початку навчального року розпочали роботу 477 закладів освіти, в яких здобуває освіту 120 тисяч учнів. Відкрито 620 перших класів і в них навчається близько 12 тисяч учнів.  Всі учні, які потребують підвезення до навчального закладу, підвозяться до шкіл із дотримання протиепідемічних вимог.
 

Рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації від 23 травня 2020 року у зв’язку зі сприятливою епідемічною ситуацією на території області  дозволено відвідування дітьми закладів дошкільної освіти.
 

Наразі в області відновили функціонування 456  закладів дошкільної освіти, в яких виховується близько 20 тисяч дітей. Середня наповнюваність груп від 10 до 15 дітей.
 

Наталія Сокульська повідомила, що за інформацією Миколаївського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України в закладах загальної середньої освіти станом на 24 вересня 36 хворих дітей та 45 працівників, 92 класи відправлено на самоізоляцію, 2997 учнів та працівників знаходяться на самоізоляції і чотири школи перебувають на дистанційній формі навчання.  
 

Також станом на 24 вересня в закладах дошкільної освіти 5 хворих дітей, 14 працівників, 15 груп відправлено на самоізоляцію та 320 дітей та працівників пішло на самоізоляцію. 
 

Також заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації розповіла, що у Миколаївській області було створено робочу групу щодо перевірки закладів освіти на виконання всіх протиепідемічних заходів. За її словами комісія перевірила частину таких закладів, в результаті чого грубих порушень не було виявлено.

Наприкінці доповіді Наталія Сокульська подякувала всім засновникам і всім керівникам закладів за проведену роботу і виразила свої сподівання на те, що надалі ситуація тільки покращиться.

Як повідомляло Інше ТВ, Володимир Клочко: На сьогоднішній день на Миколаївщині склалася серйозна ситуація із станом захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube