Віктор Гінкул: Всі спортсмени за 72 години до початку змагань проходять ПЛР-тестування


18:2223.09.2020

Під час онлайн-брифінгу начальник управління молоді та спорту Миколаївської облдержадміністрації Віктор Гінкул відповів на актуальні питання щодо протидії поширення COVID-19 у спортивній діяльності.

Про це повідомила прес-служба Миколаївської ОДА.

Він зазначив, що зважаючи на ситуацію, яка склалася із захворюваністю на COVID-19, Регламентом чи Положенням змагань, в яких спортсмени беруть участь передбачено проходження ними ПЛР чи ІФА-тести на коронавірус.

«Всі всеукраїнські спортивні федерації з видів спорту під час проведення чемпіонатів та кубків України рекомендують учасникам змагань пройти ПЛР-тестування», – повідомив Віктор Гінкул.

Він звернув увагу на те, що спортсменам потрібно проходити саме ПЛР-тестування, адже воно є більш точним та виявляє коронавірус у захворілого ще в перші дні зараження. «Тому всі спортсмени за 72 години до початку змагань проходять ПЛР-тестування», – зауважив Віктор Гінкул.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації поінформував, що тестування організовується керівниками збірних команд або професійних клубів в залежності від проведення заходів.

Також Віктор Гінкул розповів, що до обласного управління не надходило жодної інформації випадки виявлення коронавірусу серед спортсменів та тренерів Миколаївської області. Він повідомив, що зараз всі обласні та міські спортивні заклади заклади (в тому числі дитячо-юнацькі спортивні школи) працюють в штатному режимі із дотриманням усіх встановлених, для таких закладів, карантинних обмежень.

Читайте: Зеленський назвав однією з причин спалахів COVID-19 людську втому



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube