В Миколаєві реалізований правопросвітницький проект «Школа волонтерів правової допомоги» (ФОТО)


12:1807.09.2020

5 вересня в Миколаєві бів реалізований правопросвітницький проект «Школа волонтерів правової допомоги», до участі в якому долучилися студенти закладів вищої освіти Миколаєва.

Адже даний правопросвітницький захід створений саме для активної студентської молоді з метою підвищення правової обізнаності та створення інституту волонтерів правової допомоги в місті Миколаєві.

Про це повідомив керівник проекту, голова правління ГО «Молодіжний центр наукової діяльності» Артем Кривцов, передає Інше ТВ.

Організаторами проекту виступили: ГО «Центр політичного навчання», управління молодіжної політики Миколаївської міської ради, Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області, ГО «Центр молодіжної політики Миколаївщини».

Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог, тому кількість учасників була максимально обмежена. Але це  не вплинуло на загальну атмосферу Школи, адже організатори запросили до участі у проекті спікерів, кожен з яких підготував свою тему виступу цікавою для студентства.

Школа  розпочалася з OpenSpace «Правова допомога в громаді», де обговорювали питання, хто такі сучасні волонтери, та  яку роль вони відіграють у правовій освіті громади. Спікерами формату OpenSpace були Олександр Сєнкевич – Миколаївський міський голова, Дмитро Січко- депутат Миколаївської міської ради VII скликання, Наталія Гнатуша – директор Регіонального центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, Олександр Рябенко – начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради, Юлія Рябокінь – начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївській області, Світлана Одінцова- регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області.

 Дмитро Слободянюк –  голова Миколаївської обласної організації ВГО «Союз юристів України»,  ознайомив студентську молодь  з важливими етичними аспектами діяльності волонтерів правової допомоги.

Цікавим і захоплюючим був виступ Юлії Болгак – заступниці голови Галицинівської ОТГ.  Вона провела тренінг «Правопросвітництво в громаді: від ідеї до проекту», на якому у кожного учасника була можливість спробувати створити свій власний правопросвітницький проект  та презентувати його.

Кореспондент філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Регіональна дирекція UA: Миколаїв» Ольга Руда  розповіла про активну співпрацю волонтерів з медіа та запропонувала перегляд  відео роликів на дану тематику.

День у Школі пройшов доволі насиченим, адже у кожного учасника була можливість поспілкуватися із фахівцями, задати  питання і отримати відповіді у відкритому діалозі на турбуючи проблеми, виразити особисту думку, запропонувати свої ідеї, а головне – отримати цінну інформацію з правового напрямку.

Як повідомляло Інше ТВ, , Миколаївська школа параюристів: у молоді є можливість підвищити рівень правової культури (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube