На Миколаївщині з початку карантину проведено 10610 перевірок, виявлено 1709 порушень, складено 1137 протоколів


11:2727.08.2020

Під час брифінгу начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко розповіла про те, як суб’єкти господарювання області дотримуються карантинних норм.

На початку брифінгу вона зазначила, що останнім часом на Миколаївщині спостерігається ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію.

“Сьогодні ми в “зеленій зоні”, та саме від нас самих залежить в якій епідемічній зоні ми будемо завтра”, – наголосила Лариса Бурденко.

Вона поінформувала, що управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в межах наданих повноважень, здійснює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби на території Миколаївської області на об’єктах громадського харчування, торгівлі непродовольчими та продовольчими товарами та іншими. 

Всього з початку введення карантинних заходів було проведено 10610 перевірок, з них:

– об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків) – 4180, з них виявлено порушень 665, що складає 15,9%. Складено протоколів про порушення санітарного законодавства – 426, на суму – 181050 грн.;

– об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 1842 з них виявлено порушень 217, що складає 11,8%. Складено протоколів про порушення санітарного законодавства – 37, на суму – 15725 грн.;

– об’єктів громадського харчування– 2788, з них виявлено порушень 450, що складає 16,1%. Складено протоколів– 297, на суму – 126225 грн.;

– інші об’єкти (перукарні, салони краси, кінотеатри, ДНЗ, – 1800, з них виявлено порушень 377, що складає 20,9%. Складено протоколів – 75, на суму – 31875 грн.

Крім того, Лариса Бурденко повідомила про кількість проведених перевірок та виявлених порушень за минулий тиждень.

«За останній тиждень проведено 878 перевірок в закладах громадського харчування, об’єктах торгівлі, в закладах розміщення, ДНЗ, ЗОШ та складено 87 постанов про накладання штрафів. Найбільше порушень зафіксовано в закладах громадського харчування та 5 випадків в ДНЗ», – сказала вона.

За її словами основними порушеннями є недотримання соціальної дистанції, маскового режиму та відсутність дезінфікуючих засобів. 

Однак, Лариса Бурденко зазначила, що на сьогоднішній день спостерігається позитивна динаміка дотримання протиепідемічних заходів. Вона пояснила, що якщо на початку перевірок працівники Держпродспоживслужби знаходили порушення на кожному другому- третьому об’єкті, то сьогодні з двадцяти перевірених об’єктах на одному – двох знаходиться порушення. 

«Це говорить про те, що та профілактична робота, яка направлена нашою державою на дотримання карантинних обмежень має свої результати. На кожній перевірці проводяться бесіди, надаються роз’яснення, методична допомога», – підкреслила вона.

Лариса Бурденко привела взірець місто Южноукраїнськ, де перевіривши понад 50 об’єктів не було знайдено порушень – це свідчить про свідому та відповідальну працю жителів міста та влади.

«Два, три рази на тиждень працівники Держпродспоживслужби працюють спільно з органами місцевого самоврядування, працівниками поліції комплексно обстежуючи об’єкти. Іноді рейди проводяться і в нічні години. Я вважаю, що якщо ми будемо всі разом працювати, то порушень буде менше і тільки так, разом, ми зможемо подолати цю пандемію», – вважає начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube