Діти і коронавірус. За яких умов потрібна госпіталізація (ВІДЕО)


20:4918.08.2020

Сьогодні, 18 серпня, під час брифінгу щодо діяльності закладів охорони здоров’я в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби заступник начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Оксана Черненко відповіла на запитання місцевих ЗМІ.

Роз’яснюючи питання, до яких  лікарень мають звертатися батьки з дітьми (вік дитини визначається від 0 до 17 років 11 місяців 29 днів) у яких наявне підвищення температури, але немає підтвердження коронавірусної хвороби Оксана Черненко перш за все зазначила, що якщо є симптоми підвищення температури або інші стани погіршення здоров’я батькам дитини необхідно звернутися до лікаря з яким укладено договір про надання медичної допомоги.

У разі відсутності такої можливості та підвищення температури вище 38 градусів слід звернутися до екстреної медичної допомоги за телефоном 103. Працівники даної служби проведуть оцінку стану дитини та дадуть рекомендації щодо подальшого лікування в амбулаторних умовах або, враховуючи стан дитини, здійснять госпіталізацію до лікувального закладу.

Вона пояснила, що згідно з наказом МОЗ 🇺🇦 України від 28.03.2020 № 722 “Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID19)” госпіталізації потребують  діти хворі на пневмонію середнього ступеню важкості та у тяжкому стані, у яких підвищена температура, є кашель, утруднення дихання, задишка, зміна кольору шкіряних покровів до синього, відмова від їжі у дітей молодшого віку, млявість, судома та інші порушення стану здоров’я.

Стосовно запитання чи має КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради приймати дітей Оксана Черненко пояснила, що відповідно до 📝Статуту медичного закладу, ліцензійних умов, пакетів на надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради повинен госпіталізувати дітей віком від 29 днів до 17 років 11 місяців 29 днів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube