Окрім COVID-19, є безліч небезпечних інфекций, треба вакцинуватися, – обласний алерголог (ВІДЕО)


17:4718.08.2020

Незважаючи на карантинні заходи, вакцинуватися від грипу та інших небезпечних хвороб потрібно.

Завідувач поліклінікою обласної дитячої лікарні, обласний алерголог Людмила Тудой розповіла про проведення та важливість щеплень під час карантину.

Вона зазначає: «Ні в одному законодавчому документі, який би регламентував протипоказання немає, що карантин є протипоказом для проведення профілактичних заходів». Тобто, незважаючи на всі карантинні заходи, які відбуваються в країні, профілактичні щеплення скасовані не були.

Людмила Тудой наголошує на тому, що окрім COVID-19 є безліч небезпечних інфекційних захворювань, такі як: гепатит, дифтерія, кашлюк, краснуха та правець. І якщо не вакцинуватися в дитинстві, то в дорослому віці це нестиме великі проблеми, пов’язані зі здоров’ям.

Проблеми із наявністю вакцин на сьогоднішній відсутні, адже як повідомляє Людмила Тудой , що «всі необхідні вакцини закуплені, всі вакцини є в кожному медичному закладі».

Вона закликає до проведення всіх щеплень, які на сьогоднішній день є плановими згідно календарю аби убезпечити себе та своїх близьких від різних небезпечних інфекцій.

МОЗ України закликає громадян, незважаючи на карантинні заходи, вакцинуватися від грипу та інших небезпечних хвороб, оскільки щеплення є найдієвішим засобом профілактики.

МОЗ рекомендує перед початком навчального року провести всі необхідні щеплення дітей. До 6 років вакцинація дитини повинна нараховувати: чотири щеплення проти дифтерії, кашлюку, правця та поліомієліту, одне — від кору, краснухи, паротиту, три — проти гепатиту В і одне — проти туберкульозу. У 6 років здійснюється ревакцинація від кору, краснухи, епідемічного паротиту та від дифтерії, правця, поліомієліту. Якщо дитина була вакцинована вчасно за календарем щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводитимуть вакцинації чи ревакцинації. У 14 років необхідно робити щеплення проти поліомієліту, у 16 років — проти дифтерії та правця. Після 16 років планову ревакцинацію проти дифтерії і правця проводять дорослим кожні 10 років.

Наразі в кожній області є закуплені ЮНІСЕФ якісні вакцини, безплатні як для дорослих, так і для дітей. Отримати безоплатне щеплення можна у комунальних медзакладах, а також у пологових будинках і приватних клініках, які уклали договір із НСЗУ. У разі відмови медзакладу у проведенні щеплення або повідомленні про відсутність вакцини необхідно звертатися до інформаційно-довідкової служби НСЗУ за телефоном 16-77. МОЗ буде оперативно реагувати на такі випадки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube