Заступник голови Миколаївської ОДА відвідала Воскресенську школу, де йде реконструкція (ФОТО)


09:2605.08.2020

Вчора, 4 серпня, за дорученням голови облдержадміністрації Олександра Стадніка заступник голови ОДА Тетяна Стахевич відвідала Воскресенську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Воскресенської селищної ради об’єднаної територіальної громади, реконструкція якої відбувається за кошти державного фонду регіонального розвитку.

Термін реалізації проєкту «Воскресенська загальноосвітня школа по вул. Горького, 66, у смт Воскресенське Вітовського району — реконструкція» 2019-2021 роки. Замовником даного проєкту є Воскресенська селищна рада об’єднаної територіальної громади.

Кошторисна вартість по проєкту у 2019 році складала 19,3 млн гривень. В рамках його реалізації селищною радою 15.10.2019 була розпочата тендерна процедура. Однак, наприкінці жовтня через відсутність тендерних пропозицій торги були відмінені.

У зв’язку із змінами державних будівельних норм у 2019 році терміново, у поточному році, проведено коригування кошторисної вартості проєкту за кошти громади у сумі 398,2 тис. гривень. Вартість проєкту за новим експертним звітом складає 25,818 млн гривень.

Наразі триває процес вивчення пропозицій наявних учасників тендерної процедури. Після оголошення переможця буде укладено договір і розпочато ремонтні роботи, які плануються завершити до кінця 2020 року.

Загальний обсяг фінансування проєкту у 2020 році складає –
10 492,532 тис. грн, в т.ч. кошти ДФРР – 9 538,662 тис. грн, кошти місцевого бюджету – 953,870 тис. гривень. Кошти на фінансування даного проєкту надійшли з ДФРР у травні 2020 року у повному обсязі.

Реалізація проєкту поділена на 2 черги.

У 2020 році планується закінчити протиаварійні роботи: посилення фундаменту, стягування стін по осях, укріплення підпорною стінкою, ремонтні роботи кабінетів та коридорів.

У 2021 році буде оновлено 21 класну кімнату, реконструйовано мережу електропостачання, облаштовано санвузли, замінено підлогу на лінолеум, утеплено фасад будівлі, перекрито горище, облаштовано підйомник на 2-й поверх, благоустрій, термосанацію.

У ході обстеження об’єкту голова РДА Юрій Дзюба, голова селищної ради Олександр Шаповалов та директор школи Світлана Єргаєва ознайомили заступника голови облдержадміністрації Тетяну Стахевич з роботами, які виконуються у поточному році за місцеві кошти громади, зокрема, капітальний ремонт двох спортивних залів.

За результатами огляду об’єкту заступник голови звернула увагу на такі недоліки, як відсутність протипожежної сигналізації та вентиляції на об’єктах та надала доручення терміново внести корективи та завершити ремонтні роботи відповідно до технічних норм та вимог чинного законодавства.

У 2020 році за кошти залишку освітньої субвенції 2019 року буде здійснено капітальний ремонт харчоблоку та закупівлю обладнання.

Реалізація даного проєкту знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube