«Велике будівництво». У Миколаївській ОДА обговорили стратегію реставрації корпусу «Старофлотських казарм» (ФОТО)


19:3329.07.2020

У середу, 29 липня, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Стахевич провела робочу нараду на базі Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» з керівниками управління капітального будівництва облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» з метою обговорення стратегії реставрації другого корпусу музею в рамках реалізації великого проєкту «Музейне містечко» в межах Національної програми «Велике будівництво» у 2021-2023 роках, ініційованою Президентом України.

 На початку наради заступник голови Миколаївської облдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на тому, що зазначений музейний комплекс є дійсно перлиною Миколаївщини.

По-перше, він розташований в центральній частині міста – так званих Старофлотських казармах – частина комплексу будівель Адміралтейства, які побудовані в середині ХІХ століття і призначалися для матросів.

По-друге, багата унікальна різноманітність експонатів не залишає байдужим нікого, отже має стати потужним туристичним магнітом Миколаївської області та Півдня України. Завдяки ініціативі Президента України в рамках Національної програми «Велике будівництво» стало можливим відновлення робіт з реалізації великого проєкту «Музейне містечко», який включає в себе комплексну реставрацію другого корпусу музею (2 казарми), який є пам’яткою архітектури національного значення, благоустрій внутрішньої та зовнішньої території, будівництво тематичного кафе,  міні-театру та інші цікаві локації та зони відпочинку на території музейного комплексу для мешканців та гостей міста.

«Велике будівництво». У Миколаївській ОДА обговорили стратегію реставрації корпусу «Старофлотських казарм» (ФОТО) 1
«Велике будівництво». У Миколаївській ОДА обговорили стратегію реставрації корпусу «Старофлотських казарм» (ФОТО) 3

Під час проведення наради Тетяна Стахевич перевірила технічний стан другої казарми з комплексу «Старофлотські казарми», стан внутрішніх та зовнішніх приміщень корпусу, в якому сьогодні розташований Миколаївський обласний краєзнавчий музей, та прилеглої території.

За результатами наради були визначенні термінові першочергові заходи:
 керівникам управління капітального будівництва облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» розробити проект оновленого музейного містечка з об’ємною візуалізацією всіх складових музейного комплексу та прилеглої території;
управлінню молоді та спорту розглянути перспективи створення на базі музейного містечка туристично-інформаційного центру.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube