Миколаївцям презентують новий роман на перетині наукової фантастики, космоопери та жахів – «Закоłот: Невимовні культи»


17:3522.01.2020

8 лютого у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143-А) відбудеться розмова Володимира Кузнєцова та Дімки Ужасного «Космогорор та НФ-жахи. Звідки взялися, де живуть і чим відомі».

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбук.

Володимир Кузнєцов – письменник, літературознавець та геймдизайнер. Його новий роман «Закоłот: Невимовні культи», що вийшов у Видавництві Жупанського в січні цього року, створений на перетині наукової фантастики, космічної опери та лавкрафтіанських жахів. Це – книга-головоломка, пазл, який кожен читач може складати як йому заманеться – і від того отримувати свій власний досвід та інсайт.

Дімка Ужасний – письменник, жахоман та один з засновників порталу «Бабай», популяризатор горору в Україні.

«Жахи та НФ, здається, не дуже дотичні жанри. Втім, десь на їх перетині дедалі часто виникають особливі, ні на що не схожі твори. Лавкрафт, що був адептом надприроднього жаху, жаху невідомого, втім сам долучався до наукової фантастики, вплітаючи в свої твори найсучасніші йому наукові відкриття та тренди, долучаючи до своєї космогонії астрофізику та палеонтологію. Не цуралися горорного елементу класики НФ, рівно як майстри жахів долучали сай-фай елемент. «День трифідів» та «Томмінокери», «Щось» та «Лангольєри» – і ще багато хто. Автори нового тисячоліття також не залишають цієї тропи. «Вогнепад» Воттса та «Кісткотрус» Пріст…
І зокрема – «Закоłот: Невимовні культи». Тож, що таке сайфай-горор і як він працює? Приходьте, обговоримо», – пишуть організатори.

Читайте: Видавництво «Дім Химер» презентувало у Миколаєві власні книги та розповіло про розвиток «темного» жанру (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube