Миколаївські УАЛівці утворили живий ланцюг до Дня Соборності і заспівали «Україну» (ФОТО, ВІДЕО)


12:4422.01.2020

Сьогодні Україна відзначає День Соборності. Цієї події не залишись осторонь студенти миколаївського осередку Української академії лідерства. Зранку вони зібралися на Соборній вулиці, щоби влаштувати традиційний живий ланцюг, нагадати з яких міст вони приїхали та заспівати «Україну» Тараса Петриненка.

Про це повідомляє ІншеТВ.

«Це традиційна форма акцій до Дня Соборності, коли всі люди об’єднуються в одне спільне коло, або колону, аби показати наскільки вони єдні. Сьогодні по містам України проводиться багато таких акцій. Наша мета – нагадати про єдність всього українського народу, який з Заходу до Сходу є українським, незалежно від того, по який бік Дніпра живуть люди. Це важливо і в складні часи і в мирні – триматися разом і мати відповідальність всіх за всіх. Це вулиця Соборна і до Дня Соборності дуже знакове місце. Буде живий ланцюг, ми будемо співати пісню «Україна». Студенти будуть називати, з яких міст вони приїхали до Миколаєва навчатися. Це дійсно вся Україна, в тому числі Крим і Донецька область», – розказала студентка УАЛу і координаторка акції Богдана Гриців.

«Особливість нашої організації в тому, що ми намагаємось бути свідомою молоддю, для якої великою цінністю є наша держава. В нашому осередку навчаються люди з 21 області України. Соборність сама по собі для нас є наочною кожного дня. У нас є люди з окупованих територій, з Криму. Зараз, в контексті гібридної війни і сутички зі східним сусідом, Україні дуже важливо залишатися Соборною, цілісною і єдиною. Зараз не час для якихось протиріч, таких як Захід проти Сходу чи мовних питань. Зараз важливою проблемою є єдність народу. Ми хочемо привернути до цього увагу миколаївців, прив’язати історичний контекст 22 січня 1919 року, коли УНР і ЗУНР об’єднались проти всі протиріччя, які могли цьому завадити. Для мене це дуже знакова дата, на рівні з Днем Незалежності, тому я тут», – додав студент УАЛу Михайло Тимо.

Читайте: Когда мы едины, мы непобедимы. Зеленский поздравил украинцев с Днем Соборности (ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube