У Миколаєві 63 плавці взяли участь у новорічному марафоні на призи рекордсмена України Михайла Романишина (ВІДЕО)


15:4401.01.2020

63 плавці змагалися на витривалість. У миколаївському спортивному комплексі плавальних басейнів “Водолій” відбувся новорічний марафон на призи рекордсмена України Михайла Романишина.

Участь у змаганні взяли вихованці дитячо-юнацької спортивної школи “Україна”. Перед запливами традиційний марш. Спортсменів розподілили за віком. Першими на п`ять доріжок вийшли 35 плавців віком від восьми до одинадцяти років, передає «Суспільне».

За правилами, для наймолодших заплив триває 30 хвилин. Обмежень у стилі немає. Перемагає спортсмен, який у підсумку подолає найбільшу відстань. Серед спортсменів молодшої групи 10-річна Поліна Нать. Говорить, що займається плаванням чотири роки, марафон був нелегким: “Було важко. Але знайшлися сили, щоб фінішувати”.

Після фінішу суддя підраховує відстань, яку подолав кожен учасник. В очікуванні свого результату одна з наймолодших спортсменок – восьмирічна Анастасія Работа. Говорить, що таку відстань пропливла вперше: “Я просто повільно пливла. Потім, наприкінці, я ті сили, які не втратила, я їх потім використала. Мені дуже сподобалось”.

Серед дівчат переможницею стала 9-річна Віталіна Коновалова. Спортсменка подолала 64 кола, тобто 1 350 метрів. Розповідає про найскладніше в запливі: “Те, що потрібно було дуже багато часу. Я пливла на спині, потім переверталась і пливла кролем”.

Новорічний дитячий марафон у спорткомплексі “Водолій” – традиційні змагання. У 2019 році їх вперше організували на честь плавця з Миколаєва, рекордсмена України Михайла Романишина. Цього року він встановив новий національний рекорд – подолав 985 кілометрів у відкритій воді. Розповідає, як потрібно пропливати великі дистанції дітям:

– Як всі тренери порадили дітлахам: плисти дуже повільно спочатку. Мабуть, як плавають ультрамарафонці. Плисти в такому ритмі, коли трошечки прохолодно навіть у воді. Таким чином, не дуже важко пливуть діти. Їхня задача – просто не зупинятись. Тобто для тренованої дитини це неважко. Це нескладно, немає якоїсь шкоди для здоров’я.

У хлопців найбільше проплив Дмитро Тимченко – 1 600 метрів. Приз, як наймолодша спортсменка, отримала Анастасія Работа. Всім учасникам вручили пам’ятні грамоти і солодощі. Переможцям дісталися спеціалізовані водяні окуляри та настільні ігри.

Серед спортсменів 2002 – 2007 років народження переміг Артем Шамян. Його результат – 4 875 метрів. Спортсмен встановив новий рекорд Миколаївської області.

Читайте: Федерация шахмат Николаевской области переизбрала президента



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube