Миколаївська школа параюристів: у молоді є можливість підвищити рівень правової культури (ФОТО)


06:0109.12.2019

7 грудня  відбувся проект «Миколаївська школа параюристів» на базі Миколаївської міської ради.

Керівником проекту, організаторами якого виступили  ГО «Центр політичного навчання», Управління молодіжної політики Миколаївської міської ради, Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області, ГО «Центр молодіжної політики Миколаївщини», є Артем Кривцов – голова правління ГО «Молодіжний центр наукової діяльності». 

Даний проекті створений для активної молоді з метою підвищення правової культури. Тому до участі у заході долучилися понад 40 студентів та школярів закладів освіти Миколаєва.

На відкритті «Миколаївська школа параюристів»  учасників привітали начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк та начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради Олександр Рябенко. Вони побажали студентській молоді бути активними в реалізації своїх ідей та починань.

До участі у проекті були запрошені спікери. Кожен з них підготував свою тему, яка б зацікавила студентство, дала відповіді на багато гострих запитань:

Дмитро Січко, депутат Миколаївської міської ради VII скликання, – розповів про практичні аспекти громадських ініціатив в органах місцевого самоврядування;
Дмитро Слободянюк, голова Миколаївської обласної організації ВГО «Союз юристів України», адвокат, ознайомив з особливостями параюристів у сфері цивільних правовідносин;
Світлана Одінцова, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області розповіла про захист прав громадян при взаємодії з органами влади, право на доступ до публічної інформації, а також провела тренінг на тему: “Юрист та соціальні мережі: наскільки впливає дотримання етичних правил на професійну діяльність”.

Наталія Гнатуша, директор Регіонального центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області та Євген Мороховець, заступник директора Регіонального центру  ознайомили студентів з наданням правової допомоги при затриманні, а також із захистом прав людини.

Юлія Рябокінь, начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївській області, та Олена Зінькова, інспектор відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївській області, розповіли про реалізацію проекту “Шкільний офіцер поліції”, а також розглянули актуальні питання на тематики булінгу та правил дорожнього руху.

День у Школі пройшов доволі насиченим, адже у кожного учасника була можливість поспілкуватися із фахівцями, задати  питання і отримати відповіді у відкритому діалозі на турбуючи проблеми, виразити особисту думку, запропонувати свої ідеї, взяти участь у цікавих тренінгах,  а головне отримати  цінну інформацію з правового напрямку.

Після закінчення навчання, кожен учасник отримав сертифікат.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві стартує правопросвітницький проект «Миколаївська школа параюристів»



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube