Миколаївців запрошують на презентацію видавництва «Дім Химер», яке орієнтоване на «темну» літературу


22:0006.11.2019

Видавництво «Дім Химер» та Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека запрошують на зустріч із засновниками «Дому Химер» Владом Сордом і Вікторією Гранецькою, а також на інтерактивну презентацію нових книг видавництва, що відбудеться 13 листопада о 14:00 у бібліотеці (вул. Московська, 9).

Про це повідомляється на сторінці заходу у Facebook.

«Дім Химер» започаткували вінничани — письменниця Вікторія Гранецька та поет, учасник бойових дій Влад Сорд у рамках реабілітації та соціалізації ветеранів АТО/ООС (ветеранський бізнес).

Мета проекту — зібрати під одним видавничим «дахом» вітчизняних авторів, котрі спеціалізуються на химерній жанровій та авторській прозі та поезії. Це унікальне «нішеве» видавництво, орієнтоване суто на «темну» літературу та сучасних українських авторів. Упродовж першого року роботи у «Домі Химер» з’явилося 17 книг як уже відомих прозаїків та поетів, так і перспективних дебютантів, що стало своєрідним рекордом в українському книговиданні.

Відтак засновники «Дому Химер» вирушають у невеличкий тур містами України, аби презентувати свій видавничий стартап та познайомити всіх охочих читачів із «химерними» новодруками.

Вікторія Гранецька — сучасна українська письменниця, авторка чотирьох романів, збірки неримованих поезій «Спротив речей» та концептуальної книги оповідань «Reality Show/Magic Show». Окремі оповідання перекладені англійською мовою, вірші — польською. Лавреатка літературного конкурсу «Коронація слова», поетичного фестивалю «Підкова Пегаса», літературно-мистецької премії ім. М. Коцюбинського. Співзасновниця та головна редакторка видавництва «Дім Химер».

Влад Сорд — поет, прозаїк та ветеран бойових дій, який з перших днів війни чотири роки поспіль захищав Україну на східному кордоні під позивним «Змій». За походженням на чверть норвежець — з дитинства носить довге волосся як данину предкам-вікінгам. Автор поетичних книг «Трансгрес(і)я», «+++» (Три плюси») та збірки військово-містичних оповідань «Безодня», що увійшла до довгого списку Книги року ВВС-2019. Фіналіст Міжнародної літературної премії ім. О. Ульяненка, співзасновник і художній редактор видавництва «Дім Химер».

Читайте: Соучредитель The Ukrainians Маричка Паплаускайте рассказала николаевцам о том, как писать захватывающие репортажи (ФОТО, ВИДЕО)




© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube