Миколаївців кличуть на відкриття арт-проєкту «Пташина елегія»


06:4327.10.2019

З давніх-давен птахи вважалися особливими істотами, адже могли літати і були близькими до небесних сил. Вони були здатні врятувати людину і ціле місто, а за їхнім польотом віщуни могли передбачити майбутнє. У міфології кожного народу можна зустріти птахів. Поза тим це прекрасні граційні істоти, що тішать око і слух і пробуджують у душі тепло.

Арт-проєкт «Пташина елегія» покликаний показати красу й розмаїття українського птаства. Його створили три ніжні миколаївські мисткині: Ірина Гузій, Анастасія Фастовець та Ірина Чайка. Фотографині й художниця за допомогою своїх робіт створюють ілюзію несподіваної зустрічі глядача з пернатими і дають нам змогу отримати естетичну насолоду від цього миттєвого споглядання, а далі – пережити інтимне почуття спокою, спробувати осягнути просту мудрість природи.

Ірина Гузій вже півтора десятка років займається фотографією у різних жанрах (документальна, вулична фотографія, репортаж), бере постійну участь у всеукраїнських конкурсах та виставках. Має 7 персональних виставок, зокрема одну закордонну (Іспанія, 2012). Багаторічний керівник і натхненник студії «ФотоКрок», член Національної спілки фотохудожників України і голова правління її миколаївської обласної організації. Переможниця Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності «Джерело творчості» у номінації «Кращий керівник гуртка».

Анастасія Фастовець змалку має великий потяг до творчості. Вихованка дитячої студії «ФотоКрок» – активна учасниця різноманітних проектів та виставок, переможниця і дипломантка численних всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів (Польща, Чехія, Болгарія, Литва, Фінляндія). У 2016 році отримала відзнаку «Наша надія» у щорічній міській програмі «Городянин року», наступного року відбулася перша персональна виставка «Світ, в якому я живу».

Ірина Чайка провела своє дитинство біля моря, і воно назавжди увійшло в її життя. Художниця і майстриня декоративно-прикладного мистецтва, учасниця творчих проектів, виставок живопису. Авторка народних і сучасних гобеленів у власних текстильних техніках. Організаторка приватної художньої студії інклюзивного навчання «Диво-Птаха», авторка програми з арт-терапії для дітей з інвалідністю. Любить бути сам-на-сам із природою, відчувати себе її частиною і фіксувати цей стан на полотні.

Чекаємо вас на відкритті експозиції 29 жовтня о 12:00.

Виставку організовано за підтримки департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

Читайте: В Николаеве открылась выставка черно-белых картин, посвященных обороне ДАП (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube