«Удар в обличчя провінційній творчості». Для миколаївців готують нову провокативну фотовиставку FACE2FACE


15:2521.10.2019

Відкриття виставки FACE2FACE від колективу MYPH (Mykolaiv Young PHotographers) – це удар в обличчя провінційній творчості, це виклик, до якого не готовий потенційний глядач, це ряд нагальних питань, на які немає відповідей.

Подія відбудеться 24 жовтня о 19:00 в артпросторі на 8 Причал за адресою: Варварівський узвіз, 5А. Вхід вільний. Обмеження 18+, повідомляється на сторінці заходу у Фейсбук.️

Об’єднавшись в одну групу, фотографи різного віку та з різним бекграундом, демонструють різний підхід, але виступають в ролі єдиного цілого, з великим арсеналом тем, засобів та жанрів. Учасники колективу – яскраві та перспективні представники концептуальної і художньої фотографії об’єднані спільним місцем проживання – Миколаєвом та працюють під кураторством фотографа Сергія Мельниченко.

Виставка розділена на декілька смислових блоків, які отримали свої тематичні назви. Формуючи себе, кожен учасник колективу формує й інших, на перший план виходить соціум, а не місцевість і речі які їх оточують. Таким чином, проект «FACE2FACE» – це роздуми про те, що в сьогоднішніх реаліях означає бути людиною, що тонко відчуває свою присутність у творчому колективі, а також це питання пошуку індивідуальної можливості бути собою в жорстокому середовищі постіндустріального міста.

Менш ніж за рік свого існування, учасники колективу MYPH та весь колектив загалом, встигли прийняти участь у виставках, ярмарках та резиденціях, як в Україні – Київ, Харків, Івано-Франківськ, Миколаїв, так і за її межами – Роттердам, Сиракузи, Відень, Париж, Вроцлав, Клайпеда.

Сергій Мельниченко народився в 1991 році в Миколаєві, Україна. Член УФА – Українська Фотографічна Альтернатива. Засновник і куратор колективу та школи фотографії MYPH (Mykolaiv Young Photographers). Почав займатися фотографією в 2009 році і протягом 10 років брав участь у більш ніж 100 сольних і групових виставках по всьому світу. Переможець українських та міжнародних конкурсів, у тому числі “Фотограф року” 2012, 2013 та 2016 (Київ, Україна), “Золота камера 2012” (Київ, Україна), один з 10 фіналістів секції Showoff протягом місяця фотографії у Кракові 2013, фіналіст премії Pinchuk Art Centre 2015 року. Лауреат премії «Leica Oskar Barnack Newcomer 2017». Учасник “Paris Photo 2017” та VOLTA Art Fair в рамках Art Basel 2018, 2019 та ін. Роботи Сергія знаходяться в приватних та галерейних колекціях в Україні, США, Гонконгу, Франції, Чехії, Бельгії, Німеччині.

Виставка триватиме до 30 жовтня.

Виставка проходить в рамках Днів сучасного мистецтва у Миколаєві за підтримки Український культурний фонд.

Читайте: Молодые николаевские фотографы представили непростую, но оригинальную выставку о стирании граней между публичным и личным



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube