В ОДА обговорили стан готовності до початку опалювального періоду


20:0809.10.2019

У середу, 9 жовтня, заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Гайдаржи провів робочу нараду з керівниками енергопостачальних підприємств з питань підготовки до початку опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

Було поінформовано, що перша хвиля похолодання зумовила старт опалювального сезону в окремих закладах бюджетної сфери. Наразі запрацювали 42 котельні, за необхідності періодично підключаються до тепла близько 60 ДНЗ, 68 навчальних та 6 медичних закладів.

В періодичному режимі розпочато опалення окремих бюджетних закладів в містах і районах області. В сфері централізованого теплопостачання запущено опалення об’єктів соціальної сфери в Южноукраїнську, де теплоносій поступає від ВП ЮУАЕС. Для задоволення потреб закладів сфери охорони здоров’я в роботі знаходяться 4 котельні ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Окремо відзначено, що наразі існує заборгованість споживачів перед теплопостачальними підприємствами за спожиті послуги, яка дорівнює близько 150 млн. грн. З огляду на це, теплопостачальні організації звертаються з проханням до боржників щодо необхідності оплати останніми раніше спожитих послуг теплопостачання, що дозволить придбати обсяги природного газу у подальшому і забезпечить належне проходження опалювального сезону.

Представники Миколаївської міської ради повідомили, що наразі надійшла незначна кількість звернень щодо початку опалювального сезону, однак вони не носять масового характеру. Зазначено, що на постійному контролі перебуває щоденний моніторинг дотримання санітарних т температурних норм в усіх, в першу чергу ургентних, лікувальних закладах, а також закладах освіти.

Наостанок наголошено, що масовий початок опалювального сезону буде зумовлений необхідністю додержання фактору температурного режиму +8 градусів за Цельсієм і нижче протягом трьох діб, чого в області поки зафіксовано не було. Однак, за прогнозом Укргідрометцентру, найближчим часом на території області очікується суттєве підвищення температур, яке, згідно дострокового прогнозу, має утриматися до кінця жовтня.

Читайте: Во Львове начали включать отопление



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube