Синя рука або Середній шлях. Велику сучасну скульптуру, що поїздила світом, продемонструють миколаївцям (ФОТО)


19:2516.08.2019

Скульптура  «Middle Way/Середній шлях», що виконана румунським митцем Богданом Рацом в рамках реалізації міжнародного мистецького проекту «Moving Monuments/Пам’ятники, що рухаються» (Румунія), їде до Миколаєва. Про це повідомляє платформа My Art.

Днями інсталяцію демонтували на бульварі Тараса Шевченка в Києві, де арт-об’єкт встановили у вересні 2018.

Скульптура «Middle Way/Середній шлях» символізує дружбу і спілкування. Вона постійно мандрує в різних дипломатичних і культурних контекстах, та була розташована на центральних громадських просторах по різних містах Європи. В 2014 році – біля Сент Джордж Холлу у м. Ліверпуль, Великобританія. В 2016 році – на Площі Замку в м. Бая-Маре, Румунія. В 2017 році – в м. Кашкайш, Португалія. В 2018 році – перед Будинком Музики в Порту, Португалія, та у Києві, Україна.

Місто Миколаїв вже цього літа доєднається до міжнародного проекту: скульптура буде встановлена на набережній *8 Причалу під час старту освітньо-мистецької програми «Дні сучасного мистецтва у Миколаєві». Обрана локація є популярним громадським простором та користується великими попитом серед городян та гостей міста.

Урочисте відкриття у Миколаєві: 20 серпня 2019 року. Час 11:00. «Середній шлях» – Варварівський узвіз, 5-А, набережна *8Причалу, місто Миколаїв.

Захід відбудеться у присутності Надзвичайного і Повноважного Посла Румунії в Україні пана Крістіан-Леон Цуркану, консула Румунії в Одесі Тіберіу Шарпе, міського голови міста Миколаєва, пана Олександра Сєнкевича.

Проект реалізується програмою Nasui Collection & Gallery на запрошення Посольства Румунії в Україні за підтримки Румунського Інституту Культури.

Партнери: Миколаївська міська радa, *8Причал, КУ «Агенція розвитку Миколаєва», ГО «Ресурсний центр громадських ініціатив».

Довідка:

Програма «Пам’ятники, що рухаються», що була заснована фондом Nasui Collection & Gallery в 2014 році, має за мету виробництво, презентацію і виставлення творів мистецтва великих розмірів на сучасних престижних майданчиках по всьому світу. Всі скульптури мають тимчасовий характер, не прив’язані до місця розташування, символічно «заряджаються» на кожному маршруті.

Скульптура «Середній шлях» (3,5 м у висоту x 1,5 м x 0,6 м, матеріал: полістирол, метал, автомобільна фарба) входила до Незалежної Ліверпульської бієнале 2014 року та була розміщена до 2016 року перед Сент Джордж Холлом, будівлею на острові музеїв центра м. Ліверпуль, яка була побудована у 1864 році та є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. В 2016 році, з нагоди святкування 120 років мистецтва у м. Бая-Маре, монументальна скульптура була розміщена в межах історичного центру міста Бая-Маре, на Площі Замку та в Комплексі «Вежа Стефана» (XIV ст.), історичний пам’ятник, найвизначніша пам’ятка середньовічного міста. У 2017 році, в рамках святкування 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між Румунією та Португалією, була розташована на набережній перед будівлею мерії м. Кашкайш, а згодом виставлена перед Будинком Музики, творінням знаменитого архітектора Рема Кулхааса і одним з найсильніших культурних об’єктів міста Порту.

Читайте: Николаевцев зовут посмотреть на «трансформацию» картин известных художников из фондов музея Верещагина (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube