Миколаївський військово-патріотичний проект «Армія з народом» розпочав гастролі у зоні проведення ООС (ФОТО)


19:2802.07.2019

Миколаївські артисти спільно з військовим оркестром однієї з військових частин Військово-Морських Сил Збройних Сил України та за підтримки голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко розпочали гастрольну діяльність у зоні проведення ООС. Так, першу концертну програму у рамках військово-патріотичного проекту «Армія з народом» військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України було показано 30 червня.

Про це ІншеТВ повідомили учасники проекту.

Репертуар складався із сучасних пісень військової тематики, естрадних композицій, які виконали солісти – працівники закладів культури Миколаївщини: керівник гуртка «Оперно-вокальна студія ім. Н.Западинської» Миколаївського міського палацу культури і мистецтв, заслужений артист естрадного мистецтва України Іван Носик; артистка і керівник літературно-драматургічної частини Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Марина Васильєва, співак Ігор Гордєєв.

Марина Васильєва розповідає: «Наша творча група приїхала у зону проведення ООС кілька днів тому. Одразу розпочалися репетиції, щодня зранку і ввечері, тож сьогодні на концерті було багато прем’єрних виконань. Ми обрали для себе серйозну місію – підняття військово-патріотичний духу наших хлопців і дівчат, українців, які сьогодні захищають кордони рідної держави. Ми робили це у Миколаєві протягом останніх півроку у рамках проекту «Армія з народом» і раді, що нам пощастило приїхати туди, де наша підтримка зараз особливо необхідна».

Іван Носик зазначає: «Нас дуже тепло зустріли – і частина, у якій нас розмістили, і глядачі, які дивилися концерт, співали разом із нами, танцювали. Ми даруємо людям святковий настрій у непростий для них час. Це дуже відповідальна справа, ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб бути їм цікавими, розважити, відволікти від буденних проблем. Хочеться щиро подякувати командиру військової частини за гостинний прийом, за те, що він і його підлеглі роблять все необхідне для того, щоб нам тут було зручно, комфортно, надає можливість плідно співпрацювати з оркестром».

«Армія з народом» – проект, який було створено наприкінці минулого року і присвячено Дню Збройних Сил України. У березні-квітні 2019 року за підтримки голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко відбулися гастролі проекту по Вітовському р-ну Миколаївщини. У численних показах взяли участь відомі у Миколаївській області та за її межами артисти: заслужений артист естрадного мистецтва України, керівник гуртка «Оперно-вокальна студія ім. Н.Западинської» Миколаївського міського палацу культури і мистецтв Іван Носик; заслужений діяч мистецтв України, завідувач кафедри музичного мистецтва Миколаївської філії КНУКіМ Олег Кедіс, солісти Миколаївської обласної філармонії Ірина Лозова та Денис Місанчук, викладач кафедри музичного мистецтва Миколаївської філії КНУКіМ Антон Ладний, артисти Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Марина Васильєва, Олександр Лукін, Денис Потреваєв, а також Євген Куліковський, Ігор Гордєєв, студентка Миколаївського коледжу музичного мистецтва Анна Лебідь і студентка кафедри музичного мистецтва Миколаївської філії КНУКіМ Діана Лященко.

Начальник оркестру – військовий диригент, автор проекту «Армія з народом», зазначає: «Ми щиро вдячні голові Миколаївської обласної ради Москаленко Вікторії Вікторівні за всебічну допомогу і підтримку. Сьогодні, коли вже п’ятий рік в Україні йде війна, дуже важливо, щоб таких проектів створювалося якомога більше: вони потрібні нашому суспільству, особливо – концертні заходи у зоні проведення ООС. Проект «Армія з народом» дуже масштабний, втім, до нас змогла приїхати зовсім невелика, але абсолютно самодостатня група: Марина Васильєва є одночасно і ведучою, і солісткою, і режисером, і автором сценаріїв; Ігор Гордєєв – соліст і звукорежисер, Іван Носик – соліст із дуже різноплановим репертуаром: арії з опер, оперет, естрадні та військові пісні. Наш колектив дуже мобільний, готовий до вирішення творчих задач у будь-яких умовах. Ми чудова команда, у якій панують добрі творчі і особисті відносини, порозуміння».

Учасники проекту також наголошують на тому, що дуже вдячні тим, хто не відмовив у допомозі під час організації гастрольної поїздки: перший заступник голови Вітовської районної адміністрації Миколаївської області Андрій Приходченко і начальник сектору культури адміністрації Сергій Гололобов, наприклад, надали таку необхідну колективу музичну апаратуру, отже, концерти для військових будуть проведені на високому не тільки творчому, а і технічному рівні.

Артисти планують гастролювати з концертами зоною проведення ООС протягом липня.

Ранее в Николаеве отметили годовщину создания 406-й артиллерийской бригады.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube