Олексій Савченко вручив сержантам ВМС ЗСУ сертифікати на квартири (ФОТО)


23:0330.05.2019

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко спільно з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України адміралом Ігорем Воронченком та заступником голови ОДА Олександром Кушніром оглянули умови роботи Центру підготовки сержантського складу ВМС ЗСУ. Тут навчають лідерів, які  демонструють здатність керувати підрозділом у різних умовах – незалежно від ситуацій чи надзвичайних випадків. І ці вагомі результати вже позитивно оцінюють міжнародні військові партнери, зокрема й експерти програми НАТО з удосконалення військової освіти.

За такої нагоди сертифікати на квартири отримали одні з кращих сержантів ВМС ЗСУ – Юрій Климкін та Сергій Комлик. Також Олексій Савченко зазначив, що підтримка із придбанням житла буде надана і Віктору Сікозі – героїчному комбату морської піхоти, справжньому Воїну, який проявив себе в боях за визволення України.

«Дякую всім військовослужбовцям за те, що взяли на себе відповідальність, не ховаєтесь і не стоїте осторонь великої загрози під назвою «агресія російської федерації». Воїни ВМС неодноразово доводили свою фаховість та потужність. Тому, звісно, Миколаївська облдержадміністрація відгукнулась на звернення командування Військово-Морських Сил ЗСУ допомогти нашим захисникам із придбанням житла», – прокоментував Олексій Савченко.

За словами командувача ВМС ЗС України адмірала Ігоря Воронченка, у сучасному українському війську на сержантів покладається велика надія і відповідальність. А нинішні військовослужбовці гідно зарекомендували себе під час служби. Наразі вони діляться своїм досвідом з побратимами, творять стержень сержантського корпусу Військово-Морських Сил – професійного і мотивованого, здатного вирощувати справжніх командирів-лідерів. Керівник виду ЗС України наголосив, що вирішення соціально-побутових питань є пріоритетним для командування ВМС, тому робота в цьому напрямку не зупиняється і обов‘язково буде досягнуто поставлену мету.

В свою чергу, Олексій Савченко нагадав, що наразі в Миколаївській області розроблена та діє соціальна програма «Турбота», яка і надає можливості робити такі вагомі внески на підтримку наших захисників.  «За час роботи нашої команди на Миколаївщині нам вдалося, об’єднавши зусилля депутатів і громадськості, всебічно охопити проблематику та надати підтримку учасникам АТО/ООС: оздоровлення родин військовослужбовців, грошова допомога, кошти на відкриття власної справи, закупівля квартир – це далеко не повний перелік із вже успішно реалізованого. Більшість розроблених нами програм сьогодні взяли на озброєння інші регіони», – підкреслив голова ОДА.

Так, минулого 2018 року за програмою «Турбота» за кошти обласного бюджету забезпечено житлом 33 сім’ї учасників АТО (на умовах співфінансування з місцевих бюджетів) на суму більше 15,8 млн грн, придбано житло для воїна-інтернаціоналіста, який перебував на черзі та потребував покращення житлових умов на суму 480 тис грн. Також житло отримали 12 сімей окремих категорій, які перебувають на квартирному обліку на суму майже у 7 млн грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube