Розподіл більше 39 млн грн освітньої субвенції має бути затвердженій на наступній сесії Миколаївської облради


14:1011.05.2019

Минулого, 2018-го року освітня субвенція з державного бюджету у розмірі близько 40 млн грн в повному обсязі була розподілена та вчасно і ефективно використана. Зокрема, відповідно до стандартів Нової Української Школи, близько 670-ти навчальних кабінетів на Миколаївщині були оснащені новими одномісними партами, сучасними меблями, навчальним обладнанням, комп’ютерною технікою, дидактичними матеріалами тощо.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.

В свою чергу, розподіл цьогорічної субвенції у розмірі більше 39 млн грн має бути затверджений на наступній сесії Миколаївської обласної ради, що запланована на 16 травня. Після відповідного рішення обласної ради стартують усі передбачені законодавством процедури, щоб школи Миколаївщини вчасно отримали передбачене обладнання. Це зазначив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Трайтлі.

«Зі свого боку структурні підрозділи Миколаївська обласна державна адміністрація одразу після прийняття Постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 року №130 і отримання державної субвенції, у відповідності до чинного законодавства відпрацювали зазначене питання, щодо розподілу коштів по усім містам, районам та ОТГ регіону. Наразі, відповідне питання з чітким розподілом ресурсу включене в питання змін до бюджету Миколаївської області, яке буде розглянуте на найближчій сесії Миколаївська Обласна рада, що має відбутися вже наступного тижня – 16 травня», – прокоментував заступник голови ОДА.

Олександр Трайтлі переконаний, що депутати Миколаївської обласної ради, розуміючи усі нюанси і терміновість, підтримають запропонований розподіл 39,2 млн грн на закупівлю обладнання для «Нової української школи» і одразу після цього, стартують усі передбачені законодавством процедури, щоб школи Миколаївщини вчасно отримали передбачене обладнання.

Відповідно до проекту рішення про зміни до обласного бюджету Миколаївської області на 2019 рік, передбачено такий розподіл субвенції̈ з державного бюджету (39,2 млн грн) на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої̈ освіти “Нова українська школа”: 

– закупівля дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, що навчаються за новими методиками “Нової української школи” для 124 класів обласних інтернатних закладів – майже 414 тис грн; 

– Миколаївському обласному інституту післядипломної̈ педагогічної̈ освіти – близько 9,4 млн грн (на оплату праці і нарахування на заробітну плату тренерів-педагогів, супервізорів, підвищення кваліфікації̈ – 5,8 млн грн, придбання матеріалів та інвентарю – більше 3,1 млн грн, відрядження – близько 490 тис грн); 

– субвенція з місцевого бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» – 18 793,918 тис.грн., із них на: відрядження для підвищення кваліфікації вчителів, асистентів вчителів з інклюзивним та інтегрованим навчанням, директорів, заступників директорів з навчально–виховної роботи у початковій школі, а також учасників експерименту із запровадження проекту Державного стандарту початкової освіти, інтегрованого курсу природничих дисциплін, електронних підручників – більше 1 млн грн; на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів для початкових класів – 17,8 млн грн; 

– 10,6 млн грн на закупівлю сучасних меблів для початкових класів обласних інтернатних закладів, а також на закупівлю музичних інструментів, комп’ютерного обладнання, мультимедійного контенту для початкових класів шкіл Миколаївщини.

Як зазначає Олександр Трайтлі, досвід минулого року показав – коли загалом на Миколаївщині було спрямовано майже 30 млн грн на старт НУШ, школярі та їхні батьки були задоволені таким підходом до навчального процесу.

«Освітня реформа, рушієм якої стало Міністерство освіти і науки України і особисто пані Міністр Лілія Гриневич, вже довела свою дієвість. Діти у всіх куточках України мають можливість отримувати однаково якісні знання, користуватись одними й тими ж перевагами. Ми відчуваємо підтримку в цьому напрямку і з боку окремих наших народних депутатів, які опікуються питаннями освітньої галузі. Тому, об’єднавши зусилля, рухаємося у цьому напрямку далі, заради створення належних умов для реалізації нових освітніх програм і нового освітнього простору для наших учнів», – підкреслив заступник голови ОДА .



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube