Олексій Вадатурський: Чого не було і що могло б бути за ці 5 років


16:5018.04.2019

Як ми вже повідомляли, генеральний директор «НІБУЛОНу» Олексій Вадатурський на прес-конференції для миколаївських журналістів розповів про своє бачення розвитку української держави і можливих наслідках після президентських виборів.

Зокрема Олексій Вадатурський згадав про те, як розгорталися події в Миколаївській області після анексії Криму, як нам вдалося уникнути трагічних подій, а також про те, чого компанія хотіла, але не могла зробити за минулої влади.

Олексій Вадатурський зазначив, що після Революції Гідності миколаївці багато зробили, і Миколаївська область багато зробила, щоб в Миколаєві не було тих проблем, які були в Одесі 2 травня 2014 року. Щоб не було того, що було в Донецьку і в Луганську.

-Миколаївці і я в тому числі дуже багато зробили для того, щоб Миколаїв був українським. І після того, як ми нормалізували цю ситуацію, я б не хотів, щоб знову стояло питання організації захисту, блок-постів і всього, що було тоді, ті надзвичайні заходи для стабілізації ситуації в Миколаєві.

Наше підприємство розвивається і рухається завдяки тому, що я розумів: лінія в нашій країні направлена на розвиток, на євроінтеграцію, на будівництво і розбудову країни. І на цивілізовані відносини в податковій сфері, і взаємовідносини між гілками влади. Те, що наша компанія практично відновила судноплавство Південним Бугом – ми прокопали 134 км, то мушу сказати, що при попередній владі ми б цього не могли зробити і не робили б. Тобто Південний Буг і досі лишився б несудохідним.

При нинішній владі ми збудували більше 40 суден. Ми відроджуємо українське суднобудування, ми показали, що це можна робити.

Якби ми були при попередній владі, Верховна Рада давно б прийняла б антиукраїнський закон про розвиток внутрішніх водних шляхів, який є антидержавницьким. Але завдяки тому, що президент і Кабінет Міністрів чули нашу позицію, закон, який шкодить суднобудуванню в нашій області і судноплавству в Україні, не був прийнятий.

У нас в черзі працевлаштування в судноплавну компанію  – 1600 людей. Це люди, які мали можливість виїхати за кордон, а тепер вони повертаються, тому що ми створюємо робочі місця, конкурентні європейським. Тобто Україна повинна пережити той час, коли в країні війна, нестабільна валюта, проблеми, але людям дали можливість вільного виїзду за кордон, дали право вибору. Держава зробила можливість безвізу із 100 країнами світу, тобто людям, які не могли себе тут реалізувати, дали можливість виїхати. Сьогодні я можу сказати, що люди ці повертаються – в нас в черзі 1600. І таку ситуацію пережили всі пост-радянські країни, які стали на шлях розвитку і стабілізації.

І те, що збудовано більше 200 нових сучасних підприємств, це якраз говорить про те, що люди працевлаштовуються на сучасних підприємствах, які є конкурентними в світі.

Олексій Вадатурський також зазначив, що єдиний шлях для України – це рухатися в європейському напрямку, прискорюючи реформи. Головне завдання влади на наступному етапі розвитку країни – зберегти досягнення на зовнішньому фронті і розпочати системні зрушення у внутрішньому, економіко-соціальному середовищі, чого чекає більшість українців.

 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube