Олексій Вадатурський: Чого я чекаю від наступних 5 років президентства Порошенка


14:3617.04.2019

Як ми повідомляли, генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський на прес-конференції розповів, що не може просто спостерігати за розвитком передвиборчої кампаній, тому що від нашого вибору залежить, куди буде рухатися наша країна в найближчі 5 років.

Спілкуючись з миколаївськими журналістами, він пояснив, що поважає Володимира Зеленського як талановитого актора, але не вірить у його спроможність стати ефективним очільником держави через брак досвіду та несамостійність. Відсутність чіткої і зрозумілої програми – також великий ризик для тих, хто готовий взяти на себе відповідальність за обрання очільником країни нової несистемної людини з невідомими переконаннями та командою.

Керівник «НІБУЛОНу» позитивно сприйняв те, що Петро Порошенко визнав свої помилки в кадровій, зокрема, в регіональній політиці. В той же час Олексій Вадатурський чітко окреслив, чого саме чекає в разі обрання від президента Порошенко в наступні 5 років.  

Олексій Вадатурський наголосов: Президент визнав свої помилки, особливо в кадровій політиці.

-Нещодавно я спілкувався з ним і знаю, що висновки робляться і будуть робитися. Тому що те, що відбулося, як він сам сказав, це жовта картка і попередження. Головне, щоб вірно зрозуміли це попередження. В нашій компанії також були різні ситуації, і коли  нам доводилось вирішувати, ми приймали рішення, щоб зберегти компанію і рухатися вперед. Я думаю, що і він, а крім нього в цій ситуації, що склалася, нема кому зробити цей цивілізаційний вибір, щоб ні в якому разі не повернути назад і не здатися Росії.

Помилки є. Традиційно виходило, що ті, хто отримував владу, мали доступ до бюджетних коштів. Це помилка, і він це признав. Друге: щоб зберегти європейський вектор розвитку і забезпечення незалежності України, він повинен був ділити відповідальність з іншими партіями, і згідно з коаліційними угодами віддавати різним партіям посади. Вони не відповідали при цьому за імідж держави, президента чи прем’єр-міністра, вони відповідали за залучення дивідендів. Я на прикладі компанії наводив приклад: якби у нас 12 заступників генерального директора  представляли різні партії, які були б в компанії, які хотіли б задовольнити  свої політичні амбіції, то такої компанії «НІБУЛОН» взагалі б не було. Але в нас є вертикаль, є спеціалісти, є однодумці, які працюють на розвиток компанії.

Олексій Вадатурский впевнений, що реформи в країні треба продовжити.

-Я не раз з ним спілкувався. Досвід з’явився за ці 5 років, думаю, курс реформ буде продовжений, і це головне. Що я маю на увазі? Буде продовжений курс на децентралізацію, а це означає успіх всіх місцевих органів влади. Це недавно затверджений Антикорупційний суд, а він особисто приклав багато зусиль, а до цього держава приклала багато зусиль для формування антикорупційних органів, антикорупційного бюро, а тепер логічне завершення – суд. Це означає, що буде нещадна боротьба з корупцією в Україні. Це одна із вимог, які ставить нам цивілізований світ. Далі. Якщо Україна збереже рух в напрямку до цивілізованої інтеграції, я впевнений, що буде приток колосальних інвестицій – кращих країн, кращих компаній світу в розвиток нашої країни. Це головне, але українці самі повинні створювати робочі місця, щоб ці інвестиції були. Я впевнений, що при стабілізації цього курсу, це буде сигнал для всього світу, що Україна рухається в Європу. Україна розраховується з боргами, тепер необхідно, щоб були інвестиції в розвиток нашої країни.

Генеральний директор “НІБУЛОНу” розповів також про те, чого він чекає в наступні 5 років.

-Я чекаю, що це буде наступний етап розвитку економіки України. Етап повернення тих людей, які виїхали, етап росту заробітної плати, кореневої зміни інфраструктури України. Ремонт автошляхів, доступ до кожного населеного пункту буде гармонійно пов’язаний з правами і зобов’язаннями місцевої влади і державним бюджетом. На зміну підходить молоде покоління управлінців, які зарекомендували себе як управлінці-господарники, які відмовляться від популістів, які сьогодні теж є у владі. Думаю, Україну чекають саме ці напрямки розбудови.

Олексій Вадатурський також вважає, що реформи в різних галузях економіки були проведені. Якими б болючими вони б не були, але без них не буде руху України вперед.

– Перша ластівка – це реформа Укрзалізниці. І ми бачимо, як це болісно б’є по власникам товарів, які потрібно перевозити. Всі вважають, що хтось повинен перевозити товар, а компанії, які є замовниками перевезення товару, нічого не повинні робити, щоб ефективно використовувався рухомий склад Укрзалізниці. Але, незважаючи на супротив, Укрзалізниця генерує реформи в залізничній галузі, спонукає до активності власників вагонів.

Олексій Вадатурський зазначив, що як би ми всі не хотіли миттєвих перевтілень, вірити потрібно не в чарівників, а в себе – в свою роботу і наполегливість, бо інакше будь-яка мрія залишиться лише мрією, а її недосяжність викличе лише розчарування.

Читайте також: Олексій Вадатурський: Що спільного у В.Зеленського і міста Миколаєва?



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube