Нові “швидкі”, житло учасникам АТО, компенсація по “теплому кредиту” – бюджетна комісія погодила пропозиції ОДА


19:0304.12.2018

Команда голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка виконує доручення, які визначені Президентом України Петром Порошенком щодо забезпечення соціального захисту, охорони здоров’я і добробуту громадян.

Це зазначив заступник голови ОДА Олександр Кушнір за результатами засідання постійної комісії обласної ради з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій, яка відбулася у вівторок, 4 грудня, інформує прес-служба ОДА.

«Сьогодні взяв участь у черговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань регіонального розвитку, планування, бюджету, фінансів та інвестицій, де разом з депутатами облради вирішили низку важливих питань», – відзначив Олександр Кушнір.

Зокрема, у ході засідання було погоджено внесення змін до обсягів міжбюджетних трансфертів – субвенція з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – 4,8 млн грн, що за словами заступника голови ОДА, позитивно вплине на матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я.

Крім того, буде закуплено житло для сім’ї учасника АТО у Снігурівці – за рахунок коштів обласного бюджету та співфінансування (всього 160 тис. грн).

У ході засідання комісії також погоджено розподіл субвенції з державного бюджету на придбання житла для дітей-сиріт по всіх містах та районах Миколаївщини – 24,6 млн грн.

«Управлінню охорони здоров’я спрямовано майже 11 млн грн коштів співфінансування з районів на придбання 5 автомобілів швидкої медичної допомоги, що дозволить оновити існуючий парк автівок та сприятиме наданню своєчасної медичної допомоги», – прокоментував Олександр Кушнір.

Окрім цього, члени комісії додатково прийняли субвенцію у сумі 2,2  млн грн на виконання заходів з часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки.

Також вирішено питання щодо придбання до кінця року ще одного шкільного автобусу. «За два роки це вже 18-й  транспортний засіб на Миколаївщині для перевезення учнів», – відзначив заступник голови ОДА.

Олександр Кушнір додав, що у ході засідання комісії погоджено перелік мікропроектів, які пройшли конкурсний відбір за рахунок субвенції з обласного бюджету. «Відзначу, що команда голови ОДА Олексія Савченка виконує доручення, які визначені Президентом України Петром Порошенком щодо забезпечення соціального захисту, охорони здоров’я і добробуту громадян. Термосанація будівель, освітлення, реконструкція комунальних об’єктів, закупівля обладнання – це те, що громади зможуть зробити завдяки мікропроектам місцевого розвитку. Так, цьогоріч вже 185 проектів реалізуються у всіх громадах Миколаївщини», – написав він.

«Дякую всім депутатам за жваву дискусію, а також голові бюджетної комісії  Федору Барні. Впевнений, що тільки спільними злагодженими діями ми досягнемо істини, а здорова дискусія ще ніколи не була на заваді хорошим справам. Важливо усім спільно долучитися до роботи на благо громади. Люди – наша найбільша цінність, про них маємо піклуватися!», – резюмував Олександр Кушнір.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube