На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины


10:1010.11.2018

Делегация Николаевской области изучала передовой мировой опыт развития биотехнологий на конференции «Совершенствование и стимулирование европейской биоэкономики», которая состоялась в Бельгии. Об этом на своей странице в Фейсбуке рассказал заместитель председателя Николаевской ОГА Александр Кушнир.

“Миколаївщина має унікальні перспективи для втілення в регіоні передових технологій, які сьогодні зароджуються в світі. Саме тому, за дорученням голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексієм Савченко, разом з першим заступником голови ОДА Вячеславом Бонем, президентом Миколаївської регіональної торгово-промислової палати Ігорем Катвалюком та іншими членами делегації з Миколаївщини, мали можливість представити інвестиційний потенціал регіону в аспекті створення нових підприємств з переробки відходів агропромислового комплексу на міжнародній конференції «Вдосконалення і стимулювання європейської біоекономіки», яка проходила цього тижня в Бельгії.

Сьогодні Миколаївська обласна державна адміністрація серйозно розглядає можливість розвитку біоекономіки в регіоні, одним із ключових елементів якої є саме біоенергетика. Тим паче, що Миколаївщина, як майданчик для реалізації проектів і створення профільних підприємств, привернула значний інтерес з боку учасників конференції – серед них – профільні інвестиційні фонди та високотехнологічні компанії, що працюють в сфері біотехнологій і біоенергетики.

Додатковим аргументом на користь привабливості Миколаївської області для потенційних інвесторів в аспекті реалізації подібних проектів є можливість залучення фінансування з боку Європейського банку реконструкції та розвитку. До речі, минулого місяця представники ЄБРР офіційно оголосили про плани банку ініціювати в 2019 році масштабну спеціалізовану програму з біоенергетики. Ця програма передбачає фінансування ЄБРР 10-15 великих проектів в сфері біоенергетики. Орієнтовний обсяг фінансування програми сягатиме 70-80 млн євро. На сьогодні проблема переробки відходів агропромислового комплексу є актуальною для Миколаївщини. Адже наразі за офіційними даними лише 1% відходів продукції сільського господарства області в даний час використовується в переробці.

Переконаний, що маючи потужну сировинну базу для впровадження біотехнологій переробки, Миколаївська область має всі можливості для організації профільних переробних підприємств. При цьому перспектива залучення фінансування з боку ЄБРР, безумовно, значно збільшує привабливість реалізації подібних проектів як для розробників біотехнологій так і для потенційних інвесторів. Додаткову впевненість у правильності обраного нами напрямку додає і те, що означена теза знайшла своє підтвердження в ході переговорів миколаївської делегації з представниками таких відомих на ринку біотехнологій іноземних компаній, як Ecosinth, Cea tech, Global Industral Dynamycs NNFCC, Toulouse White Biotechnology тощо.

Окрім зустрічей з представниками вищезгаданих компаній, делегація Миколаївської області відвідала бельгійське підприємство BIOBASE Europe pilot plant, що володіє унікальними можливостями масштабування біотехнологічних процесів і є партером багатьох профільних програм ЕС в сфері біоенергетики. Там ми наочно мали можливість ознайомитись з виробничими потужностями підприємства, а також узгодити з його менеджментом найбільш перспективні шляхи подальшої співпраці, спрямованої на створення умов для реалізації в Миколаївській області проектів в сфері біотехнологій та біоенергетики.

Також, в рамках системної роботи із залучення в миколаївський регіон іноземних інвесторів, що проводиться постійно, була проведена зустріч з заступником директора бельгійської урядової інституції «Агенція з інвестицій і торгівлі Фландрії».

Керівництво Миколаївської ОДА завжди ставить собі за мету пошук додаткових ресурсів для розвитку регіону і пошук їх не там, де всі вже звикли, а за новими перспективними напрямками. Біоенергетика – саме такий перспективний напрямок, який вже через п’ять років може стати одним із ключових трендів в світі. І той регіон, який раніше інших включиться в роботу у такому напрямку, отримає найбільше переваг в короткостроковому майбутньому.

По переду багато роботи, і основне завдання, яке перед собою ставлять члени нашої делегації – повернувшись на Миколаївщину, донести до наших підприємців всі напрацювання, здобуті під час вищезазначеної конференції, пояснити перспективи і переваги біотехнологій, щоб вони вже самі включалися до налагодження зав’язків і втілення напрацювань в цьому перспективному напрямку.

Продовжуємо працювати на розвиток регіону і громади Миколаївщини, а все задля того, щоб люди відчували зміни і рух вперед. Бо цінність громади – це її люди!”, – резюмировал Александр Кушнир.

На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 1 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 3 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 5

На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 7

На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 9 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 11 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 13 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 15 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 17 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 19 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 21 На конференции по биоэкономике в Бельгии представлен инвестиционный потенциал Николаевщины 23



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube